A rovat kizárólagos támogatója

Napjainkban a környezettudatosságnak nagyobb jelentősége van, mint bármikor. De ez sem merülhet ki csupán annyiban, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, odafigyelünk az áramfogyasztásra, és ha lehet újrahasznosítható csomagolású termékeket veszünk le a boltok polciról. A gondolatainknak, az elképzeléseinknek, a megvalósításainknak is a környezettudatosságot kell tükrözniük, hiszen mindannyiunk felelőssége, hogy milyen bolygót hagyunk a gyerekeinkre. Bármennyire banálisan is hangozzon, minden apró lépésekkel kezdődik, ezért ha azt hiszed, nem rajtad fog múlni, akkor nagyon tévedsz. Rajtad is múlhat!

Egyre menőbb a környezettudatos gondolkozás
Egy felmérésből kiderült, hogy világviszonylatban az Y generáció 81 százaléka gondolja úgy, hogy az üzleti vállalkozásoknak is fontos szerepet kell játszani a fenntartható fejlesztési célok elérésében. Éppen ezért, egyre több olyan startup rukkol elő „zöld” megoldásokkal, amik a hagyományos termékekkel szemben olyanokat gyártanak, amelyek kevésbé károsak a környezetre, és egyre többen építik be marketingstartégiájukba is a környezetvédelmet, vagy kínálnak ökológiai szempontból is figyelemreméltó szolgáltatást a startupokra jellemző innovatív gondolkozással és egyediséggel.

Az autóbérléstől a környezetvédelemig
Igen, vannak azok a helyzetek, mikor neked is muszáj autóba ülnöd. Nincs mese, ha el akarsz jutni A-ból B-be, muszáj a volán mögé ülnöd vagy saját autóba vagy béreltbe. Azonban nem mindegy, hogy ezt hogyan teszed…
A reptéri parkolással járó macera sok esetben képes megkeseríteni az utazásodat. Köztudott, hogy kevés a reptéri parkolók száma, ami viszont van, az iszonyú drága, és akkor még a sokszor hetekig egyhelyben veszteglő autók kihasználatlanságáról nem is beszéltünk. A BeeRides startup segítségével viszont megspórolhatod a parkolási költségeket és még akár pénzt is kereshetsz használaton kívüli autóddal, úgy hogy bérbe adod a reptérre érkezőknek.
A gazdaságos és környezetbarát startup a közép-európai régió első reptéri közösségi autómegosztójaként kényelmes és egyszerű autóhasználatot kínál a bérlőknek és pénzkereseti lehetőséget az autó tulajdonosoknak.

Kevesebb áramfogyasztás
A Greenergizer saját fejlesztésű technológiával képes szabályozni a hűtők fogyasztását a szupermarketekben, kereskedelmi egységekben, és a vállalkozások áramfogyasztását, villanyszámláját képes legalább 10 százalékkal csökkenteni. A magyar csapat áramfogyasztást csökkentő innovációjával harmadik lett még 2016-ban közép-európai országoknak meghirdetett KIC InnoEnergy versenyen, amely a fenntartható energiaellátást helyezte a középpontba.

Gyorsabb hűtés, kevesebb áram
A V-Chiller energiaipari fejlesztéssel foglalkozó kezdő vállalkozás egy gyors hűtési technológián dolgozik, amely képes egy percnél rövidebb idő alatt lehűteni az italos palackokat. Ezzel több, mint 50 százalékkal csökkenthető a felhasználók áramköltsége. A technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb kelet- és közép európai energetikai versenyén, a PowerUp krakkói döntőjében harmadik lett a magyar V-Chiller csapata idén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás