A rovat kizárólagos támogatója

Egy XX. kerületi játszótéren talált egy járókelő egy vörösfarkú boát, amit valószínűleg valaki az utcára tett.

A kígyó körülbelül 1,5 méter hosszú és mindössze egyéves lehetett, pedig ezek az állatok 20–30 évig is elélnek, ha megfelelő körülmények között tartják őket.  A boák trópusi állatok, és nem bírják a hideget, ráadásul védettek, így bűncselekménynek számít kitenni őket a fagyba.
Both Zoltán vadállat­befogó a sztorit megíró Borsnak elmondta, hogy a most megtalált példány valószínűleg még élve került az utcára, és feltehetőleg egy megunt karácsonyi ajándék lehetett.

A vörösfarkú boa egyébként nemrég lekerült a veszélyes állatfajok listájáról, így bárki tarthatja otthon, csak egy igazolásra van szükség, hogy tenyésztett kígyóról van szó, ezt pedig az állatkereskedőtől lehet beszerezni. A vörösfarkú boának egyébként nincs méregfoga, de egy kifejlett példány már meg tud fojtani akár egy gyereket, vagy egy kisebb testű állatot. 

A vadállatbefogó szerint a nyarat jól bírják az állatok és akár 1–2 hónapig is elvannak élelem nélkül a szabadban. Ennek ellenére ha valaki hasonló állattól szeretne megszabadulni, akkor hívja vagy az állatkertet, vagy az állatkereskedést, ahonnan szerezte.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás