Hirdetés
(X)

A technológiai fejlesztések történetében nem ritka, hogy egy-egy újítás terjedésének gyorsulását kényszer hajtja. Egy ilyen folyamat volt játszódott le a hazai építőiparban is a famentes zsalutechnológia innovációjának térhódításában. Ugyanis az idei évben megfigyelhető fa, acél és egyéb építőipari alapanyagok drágulása nagymértékben hozzájárult a technológia népszerűsödéséhez.

Az idei nyári hónapokban tapasztalt jelentős fa és acél alapanyagárak növekedése és az ebből eredő ellátási bizonytalanságok hatással voltak rengeteg kivitelezői, beruházói döntésre. Sok más mellett, egy ritkán emlegetett, ám annál több fát feleslegesen felhasználó területet, a zsaluzást említjük, kifejezetten pozitív folyamatoknak lehettünk szemtanúi az elmúlt hónapokban. Ugyanis jelentősen több kivitelező cég fektetett saját eszközparkja, így pl. zsaluparkja fejlesztésébe, új zsalurendszerek megvásárlásába, mint korábban bármikor. És ezen beruházások során jóval többen döntöttek úgy, hogy a fát nem tartalmazó, műanyag zsalutechnológiai megoldásokat részesítik előnyben.

Erről számolt be Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. ügyvezetője, aki hozzátette, idén, a vállalat történetében először az eszközértékesítés árbevétele meghaladta a bérlési számokat, ugyanis október végéig 53%-ot tett ki az eladások aránya.

A kényszerűnek látszó befektetéseknek azonban pozitív hatásáról is beszélhetünk – rövid és hosszú távon egyaránt. Ugyanis közép- vagy hosszútávban nézve a műanyag zsalutáblákkal felszerelt zsalurendszereket vásárló kivitelezők a hatékonyabb munkavégzés mellett nemcsak kiadásaikat, de ökológiai lábnyomukat is nagyban csökkentették. A fenntarthatóság, a zöld megoldások keresése egyre több cég számára fontos tényező a befektetői döntések meghozatalakor.

Zsalutechnológiai zöld innováció

A MEVA számára már évtizedek óta fontos cél, hogy eszközeiket minél környezetkímélőbb módon alakítsák ki, ezzel is támogatva a tudatos kivitelezést. Ilyen innovatív saját találmányuk, a műanyag zsaluhéj-technológia, amely famentes, könnyen karbantartható és ezáltal akár örökéletű eszköz lehet a kivitelezők kezében.

A vállalat a zsalupiacon elsőként ismerte fel, hogy a zsaluzásnál használt fa „elégetése”, majd az elhasználódott fatáblák kidobása óriási terhelést jelent a környezetnek.

A MEVA a műanyag zsaluhéj feltalálójaként és egyedüli forgalmazójaként már korábban integrálta a piacra kerülő zsaluiba ezt a zöld megoldást, így az összes fal- és a legkorszerűbb födémzsalu rendszerük is ezzel a high-tech megoldással készül. A magas minőségű, számtalanszor újrahasznosítható, gyakorlatilag elnyűhetetlen, örökéletű kompozit műanyag zsalutábla használói egyértelműen hozzájárulnak az építőipar ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Időtálló megoldás a gyakorlatban

Ilyen újításokra nyitott vállalat a debreceni Márkó-Bau Generál Kft., ahol 2012 óta dolgoznak a MEVA zsalurendszereivel. Az együttműködésről a kivitelező cég tulajdonosa Luczay Márk így nyilatkozott: „Már a kezdetektől olyan zsalut szerettünk volna alkalmazni, aminek a teherbírása és a tartóssága jóval nagyobb, mint az akkoriban a hazai piacon ismert megoldások. Ekkor találtunk rá a MEVA műanyag zsaluhéj-technológiájára, amely igazán jövőbe mutató megoldásnak bizonyult.”

A kivitelező cég építkezésein már több mint nyolc éve kizárólag ezt a műszaki megoldást alkalmazza. „Az elmúlt 8 év alatt pedig nem volt egy olyan zsalutábla sem, amit ki kellett volna dobnunk.” – mondta a cégtulajdonos. Ez a gyakorlatban is bizonyítja a MEVA ígéretét: a megfelelő karbantartással műanyag zsalutábláik valóban örökéletű, így igazán környezetbarát megoldást kínálnak.

A környezeti hatásokon túl a vállalkozó kiemelte, hogy a gyakorlatilag örökéletű saját zsaluparkkal a bérleti díjakon spórolva, valamint az újra-vásárlások, pótlások kiadásait is elkerülve nem csupán a környezetre, de a költségeikre is hatással volt ez a környezettudatos beszerzési döntés.

Tudjon meg többet a MEVA-ról >>> 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás