A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Annyira nincs érdeklődő, hogy ingyen jegyeket osztogatnak Semjén vadászkiállítására. A teljes ingyenesség vonatkozik a tanárokra is, akik 120 perces, vezetett kiállítástúrán vehetnek részt az iskolásokkal – erről küldött körlevelet az iskoláknak a rendezvény kormánybiztosa, Kovács Zoltán.

“Ezen a rendezvényen ott van minden iskola helye!” – ezzel az útmutatásnak is beillő felszólítással invitálja az iskolásokat és tanáraikat a szeptemberi vadászati “világkiállításra” a rendezvény kormánybiztosa, Kovács Zoltán államtitkár egy, az oktatási intézményvezetőknek küldött körlevélben, melyet a Párbeszéd politikusa, Dorosz Dávid vett észre.

A levélben említett Fátyol Iskolaprogram – a kiállítás kabalakutyáját hívják Fátyolnak – részeként diákcsoportok jelentkezhetnek a rendezvénylátogatásra, amihez az iskolásoknak és a tantestület tagjainak

ingyenes belépőt, valamint az állami MÁV-val szintén teljesen ingyenes utazást kínálnak.

“A kiállítás honlapján nem szerepel Kovács Zoltán kormánybiztos levelének bejelentése, hogy az iskolások és az őket kísérő tanároknak nemcsak ingyenessé tették a kiállítást, hanem a MÁV-utazást is ingyen van. A MÁV nem szerepel a rendezvény szponzorai között sem, így az „ingyenes utazás” biztosan tovább terheli a vadászkiállítás 70 milliárdos költségvetését” – állapította meg Dorosz.

Mint a fenti képen is látható, az iskoláknak küldött körlevélben hatalmas betűkkel egy helyesírási hiba van, a címben szereplő “díjtmentes” szóban.

A vadászati kiállítás egyébként a Hungexpóban lesz szeptember 25. és október 14. között, és a hírek szerint már 70 milliárd forint fölött jár a költsége. Utoljára májusban 6,2 milliárdot kapott a rendezvény az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a szervezési feladatokra. Emellett a Hungexpo felújítására 55 milliárd forint megy el, az előkészítésre 10 milliárd, a reklámozásra pedig 2 milliárd forint. De lesz például 16 méter magas és 20 méter széles szarvasagancskapu is több tízmillió forintért.

LÁSD MÉG: Az agrárminiszter szerint a vadászok a legaktívabb természetvédők

Nyitókép: Semjén Zsolt, Nagy István agrárminiszter, Kovács Zoltán, és  Hidvégi Béla vadász aki egykori dolgozószobájában beszél a keszthelyi Vadászati Múzeumban Varga György MTI

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás