A rovat kizárólagos támogatója

Színvonalas döntővel zárult az idei Ifjú Kócsagőr Program Kunadacson, melyen 8 nemzetipark-igazgatóság, és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság egy-egy kócsagőr-jelöltje mérte össze tudását. Az 5. országos megmérettetés győztese Fejes Zsófia Anna lett, akit Udvardy Ferenc, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természetvédelmi őre készített fel.

Az Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy felkeltse a 18-24 éves korosztály érdeklődését az értékteremtő programok iránt, betekintést nyújtson a természetvédelembe, valamint bemutassa és népszerűsítse a gyakorlati terepi természetvédelmi tevékenységeket.

Az első napon minden versenyző egy előadás keretében beszámolt a felkészítő természetvédelmi őr mentorával töltött kéthetes szakmai gyakorlata tapasztalatairól és könnyített természetőri vizsgát tett.

A következő nap különféle izgalmas és érdekes terepi feladatokat kellett megoldaniuk. Olyan problémákat és helyzeteket szimuláltak a verseny rendezői, amelyek a természetvédelmi őrök mindennapi munkájában is előfordulnak. Itt már nem volt elég az elméleti tudás, szükség volt gyors helyzetfelismerő képességre, a határozott fellépésre is.

Az Ifjú Kócsagőr Program idei győztese végül Fejes Zsófia Anna lett, akit Udvardy Ferenc, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készített fel. 2017. szeptember 29-én ők vihették haza a Tutajos- és a Matula díjat, valamint további nyereményük, hogy egy hatnapos tanulmányúton is részt vehetnek a csehországi Krokonose Nemzeti Parkban.

Az Ifjú Kócsagőr 2017 győztese Fejes Zsófia Anna, akit Udvardy Ferenc, a Fertő-Hanság NP természetvédelmi őre készített felAz Ifjú Kócsagőr 2017 győztese Fejes Zsófia Anna, akit Udvardy Ferenc, a Fertő-Hanság NP természetvédelmi őre készített fel További fotók >>> 

Fejes Zsófia Anna a Szent István Egyetem III. évfolyamos hallgatója természetvédelmi mérnök szakon. Jövőjét valamelyik nemzeti parkban képzeli el, ezért is jelentkezett a versenyre, hogy megismerje a természetvédelmi őrszolgálat munkáját.

A program és az országos döntő támogatói: Földművelésügyi Minisztérium, a hazai nemzetipark-igazgatóságok, Hortobágyi Nonprofit Kft., Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság, Kunadacs-, Kunszentmiklós-, Kunpeszér- és Apaj Önkormányzata, Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány, Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Szomor Húsüzem, Krokonose Nemzeti Park

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás