Hirdetés

Az utóbbi húsz év legnagyobb fejlesztési lehetősége előtt áll a veszprémi vadaspark, az idén: összesen 33 millió forintot fordíthatnak beruházásokra – ismertette Sigmond István igazgató.
A veszprémi állatkert 150 millió forint éves költségvetéssel gazdálkodik, ebből 55 milliót a jegyár bevételből nyernek. Az idei fejlesztésekre 23 millió forintot pályázaton nyertek el a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól és 10 milliót adott beruházásokra – az évi 37 milliós működtetési támogatáson felül – a fenntartó veszprémi önkormányzat is. Ebből májusig felújítják a trópusi házat, a nyári idegenforgalmi főszezonra elkészül a medvék új kifutója, s az Afrika-kifutó is. Utóbbi a szavannák élővilágát szemlélteti, természetesen ragadozók nélkül. Hozzátette, a beruházások sorában megújul a nagymacskák lakhelye is.

Egzotikus, ritkán előforduló madarak is érkeztek az állatkertbe: a narancsmellű tukánt, a szent ibiszt és a molukkai ibiszt már húsvéttól láthatják az érdeklődők az ugyancsak megújuló madárházban. A jövevények csapata nemsokára flamingókkal is kiegészül. Szintén az új szerzemények közé tartoznak a közepes méretű, macskaféle ragadozók, a szerválok is.
Az idén – több év után először – nem emelték a belépőjegyek árát, sőt családi- és gyermek-kedvezményeket biztosítanak. A veszprémi vadasparkban 125 állatfaj 520 egyedét gondozzák.
2002. március 19.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás