A rovat kizárólagos támogatója

Az állatmentők szinte az egész éjszakát utcán töltötték. Sérült, sokkos állapotban lévő állatokhoz, főleg kutyákhoz riasztották őket. Bár minden évben felhívják a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, az eltűnt állatok száma most sem csökkent. Sőt rekordot döntött a petárda és tűzijáték balesetben meghalt kutyák száma.

Szurok András kollégánk kutyáját, Carlost egy éve állatorvoshoz kellett vinni, hogy átvészelje a szilveszter éjszakát. Idén viszont már kicsit bátrabb volt.
„Bent a házban már szinte semmi baja nem volt, néha egy picit megrezdült, de alapvetően békésen, tehát amikor mellettünk volt, mondjuk a kanapén, akkor teljesen jól elvolt” – mesélte kollégánk.

Ám nehéz pillanatokból akadt bőven az állatmentőknél.  Egy  11 éves kutyusra a 19. kerületben találtak rá az éjszakai járőrözés közben. A hasa és a lába is megsérült, a sebeket összevarrták, most megfigyelés alatt tartják és keresik a gazdáját.

A szilveszteri állatmentő ügyelet oldalára folyamatosan kerültek ki a fotók sérült, sokkos állapotban lévő állatokról. Több kutya életét már nem is tudták megmenteni.
„Sajnos idén megdöntöttük az elhalálozási rekordot, a balesetben elhunyt kutyák számát, úgyhogy ezt ilyen szomorú szilveszternek is mondhatjuk mi állatvédők” mondja– Nemes Ferenc állatmentő.

Az illegális petárdázás és a felelőtlen gazdák miatt bővült a lakók száma ezen a menhelyen is. A bejelentések száma évek óta nem hogy nem csökken, egyre több állat tűnik el vagy sérül meg. A gazdákat pedig sokszor nehéz megtalálni, hiába van ugyanis chip az állatban, a telefonszámot legtöbbször nem frissítik a tulajdonosok.

További infók: szilvesztertipp.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás