A rovat kizárólagos támogatója

Szinte az összes balatoni településen garázdálkodik az ingatlanmaffia. Katasztrófa, ami a Balatonnál megy. A 444 videójában két szakértőt kérdezett arról, mennyire okék a part menti és általában a balatoni fejlesztések. Spoiler: semennyire.

Agybaj, ami a Balatonnál történik.

— A környéket „megfejleszteni” vágyó beruházók környezetpusztító beruházások sorát indították el, ehhez a kormány teljes morális és anyagi támogatást nyújt. Utóbbit természetesen közpénzből.

— Letarolják a partot Csopakon, Akarattyán és Badacsonyörsön is, az indok: a turizmus előmozdítása.

— A badacsonyörsi fairtás nem a legsúlyosabb dolog azok közül, amik mostanában arrafelé történnek, de megmutatja, mi a probléma a part menti építkezésekkel ökológiai szempontból. És megmutatja azt is, milyen súlytalan a településvezetés szerepe ezekben.

— Tihanyban, Akaliban, Akarattyán, Badacsonyban, tulajdonképpen szinte az összes balatoni településen garázdálkodik az ingatlanmaffia.

Arról, hogy ennek hosszú távon milyen következményei lehetnek, két olyan szakértőt kérdezett a 444, akik nem a szabadstrandok, hanem a Balaton, a környezet, a Föld jövője miatt aggódnak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás