Hirdetés

A közép-magyarországi régióban pénteken 10-ig, a nyugat-dunántúli régióban pedig 12-ig lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, utána a pályázatot mindkét régióban határozatlan időre felfüggesztik – közölte ma a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A földgázüzemű gázkonvektorok cseréjéhez Közép-Magyarországon csütörtökről, a Nyugat-Dunántúlon pedig péntektől lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni az Otthon melege program keretében. A két régióból eddig csaknem kétezer kérelem érkezett be.

Legközelebb a dél-dunántúli régióban, szeptember 25-én, hétfőn reggel 8 órától lehet a készülékek cseréjéhez vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Szeptember 26-tól Észak-Alföldről, szeptember 27-től Dél-Alföldről, szeptember 28-tól Észak-Magyarországról, szeptember 29-től pedig Közép-Dunántúlról lehet pályázni a forrás kimerüléséig.

 

A támogatás vissza nem térítendő, utólagos finanszírozású, amely pályázatonként egy épületre/társasházi lakásra igényelhető. Az elszámolható költségek nem haladhatják meg a fejlesztéssel elérhető energia-megtakarításra vetített 350 forint/kWh/év költséget.

A projekt keretében a gázkonvektor készülékek bruttó 150 ezer forintos egységáron számolhatóak el. A szakértői díj maximális mértéke az elszámolható kivitelezési költség maximum 10%-a lehet. Részletes útmutató itt érhető el.

Részletesen a konvektorcseréről

Részletesen a konvektorcseréről

1,5 milliárd forint összegű támogatási keret áll rendelkezésre az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjére, mely szeptember 21-én indul.

A hazai lakóingatlanokban közel 3 millió korszerűtlen gázkonvektor működik. Mielőbbi cseréjük elősegítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 80 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A gázkonvektorok cseréjéhez 2017. szeptember 21-én 8 órától a rendelkezésre álló 1,5 milliárd forint összegű forrás kimerüléséig, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül igényelhetnek támogatást az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek. A Pályázati kiírás értelmében a pályázatok benyújtása elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül történik az ügyfélkapus azonosítást követően. A pályázati portál a konvektor2017.nfsi.hu honlapon érhető el, ahol 2017. szeptember 21-én 8 órától az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával nyújtható be a pályázat. A pályázati adatlap kitöltésére a nyitás előtt néhány nappal lesz majd lehetőség, de készül adatlapkitöltő segédlet is, amely szintén a pályázati portálon kerül közzétételre. Elektronikusan kell beadni

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás