Hirdetés

Január 24-ről 25-ére virradó éjszaka, éjfél körül ismeretlen tettesek felgyújtották a Hans Hedrich használatában lévő autót az aktivista segesvári otthona előtt. Az erdőirtás és a famaffia elleni civil küzdelem egyik vezéralakja kölcsön kapta a gépkocsit egy ismerősétől, aktivista tevékenységét megkönnyítendő.

Hedrich feljelentést tett, a rendőrség kiszállt, és rongálás miatt indított bűnügyi nyomozást. A vandalizmus oka ismeretlen, az aktivista szerint megtörténhet, hogy személyes motivációja lehetett a tettesnek (régebbi konfliktus szomszédokkal), vagy közvetlenül Hans Hedrich "kényelmetlen" – az illegális fakitermeléssel, az épített örökséggel, a korrupcióellenességgel kapcsolatos – tevékenysége váltotta ki.

A Dacia márkájú gépkocsiban mintegy ezer eurós kár keletkezett, mivel nemcsak az abroncsok és a karosszéria, hanem a motor egyes elemei és a benzinvezeték is súlyosan megrongálódott. Jelenleg egy autószerelő műhelyben mérik fel a károkat. Ha a sajátom lenne, miután működőképes állapotba kerül, így kiégetten járkálnék vele, figyelemfelkeltésként – közölte a Neuer Weg Egyesület alelnöke.

Ám mivel kölcsön kapta, az autót eredeti állapotába kell visszaállítani, ezért támogatókat keres. Bankszámlaszám és további részletek a Neuer Weg oldalán elérhetőek. Az adományokkal és költségekkel nyilvánosan elszámolnak. Ami ígérni tudunk, hogy folytatjuk a tevékenységünket, az autót pedig ezentúl éjszaka garázsban tartjuk – áll Hans Hedrich közleményében.

Egyébként folyamatban van egy részben fából készülő bicikli megépítése, ami annak demonstrációja, hogy a fa exportja helyett helyben kell feldolgozni a nyersanyagot, és hozzáadott értéket termelni. -írta a Transindex.ro portál.

 További háttér infók: Erdély fenyveseit védi a multiktól – most felgyújtották az autóját 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás