A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A szelektív hulladékgyűjtés nem csak a hulladékgyűjtő konténerek használatából és a lakosság felelős gyűjtéséből áll, emellett nagyon fontos, hogy működőképes legyen az egész hulladékhasznosító rendszer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szelektíven gyűjtött hulladékokat az elszállítást követően utólag, válogatóműben átválogatják, majd a hulladékhasznosító üzemekbe kerülnek. Ezt követően mindegyiknek – a típusától függően – más-más eljáráson kell keresztül mennie.

A fémek útja az újrahasznosítás felé

Több szempontból is ajánlott a fém anyagokat újrahasznosítani. A környezetkímélés mellett az érclelőhelyek kimerülése és a kitermelés költségeinek emelkedése, valamint a fémek előállításának és feldolgozásának magas járulékos költsége is emellett szól. A fémhulladékok újrahasznosításával nemcsak nyersanyagot, de jelentős mennyiségű energiát is megtakarítunk.

A fémek újrahasznosításának folyamata

A szétválogatás után tömörítéssel bálázzák, majd aprítják, és mágnesek segítségével kinyerik azokat a fémeket, amelyek más típusúak. A megtisztított fémdarabokat kohókban beolvasztják és szállítható rudakba öntik. A rudakat a felhasználás helyén hengerelik, ezáltal lehetővé válik, hogy újra különböző késztermékeket készítsen belőlük a feldolgozóipar.

Tudta –e…? 

Hogy a fémhulladék hasznosításával az emberiség nem aknázza ki olyan gyorsan a nem megújuló energiaforrásokat. <

További információkért látogassa
a www.fkf.hu és a www.hasznoshulladek.hu oldalakat!

     

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek