A rovat kizárólagos támogatója

Utolsó hónapjába fordult a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés. Egy erős hajrával még összegyűjthetjük az egymillió aláírást. Ma már közel 750 ezer aláírásnál járunk. Jó hír, hogy Ferenc pápa is támogatja ezt az európai polgári kezdeményezést, és jövő szerdán a Vatikánban fogadja a kampány képviselőit.

Miként már többször is írtunk róla, szeptember végéig gyűjthetjük az aláírásokat a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés keretében. A kezdeményezés érvényességének két feltétele van: legalább hét országból összegyűjteni az adott EU-tagállamra vonatkozó, lakosságarányos aláírást, emellett pedig összesen egymillió aláírás is szükséges uniós szinten. Az előbbi feltételt már hónapokkal ezelőtt teljesítettük, már 8 országban – köztük Magyarországon – elértük a kvótát, uniós szinten pedig jelenleg közel 750 ezer aláírásnál járunk (az online és a papíron összegyűlt aláírásokat beszámítva). Egy erős hajrával tehát még összegyűlhet az egymillió aláírás.

Az utóbbi hetekben-napokban több tagállamban is felpörgött a kampány. Ennek keretében az eddigi aláírók egy ma körbeküldött hírlevélben arról is értesülhettek, a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezést Ferenc pápa is támogatja: a jövő szerdán, szeptember 8-án a Szentatya fogadja Annemarie Gluderer dél-tiroli biogazdát, aki egy országos túra keretében népszerűsíti a kampányt.

Az aláírásgyűjtésnek itthon is akarunk még egy lökést adni az utolsó hónapban. Ennek része volt, hogy a keszthelyi Zöld Civil Országos Találkozón (OT2021) a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel közösen szerveztünk egy szakmai fórumot a Beporzók védelme témában, emellett önkénteseink gyűjtötték az aláírásokat az OT2021 részvevői között.

Ezen a hétvégén
4-én szombaton Újbudán, a Bornemissza Zöld Pikniken
5.-én vasárnap pedig KiserdőFESZTen gyűjtjük az aláírásokat.

Természetesen, nemcsak papíron, hanem interneten keresztül is alá lehet írni a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezést.

Nyitókép: Molnár Antal

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás