A rovat kizárólagos támogatója

Tegnap döntött a Képviselő-testület Ferencváros díjainak odaítéléséről. Többek között “Pro Urbe” címet kapott a Kiserdővédők Közössége is.

Díszpolgári címet kap Závada Pál a regényeiért, amelyek segítenek a társadalomnak szembenézni a múlttal és az ebből következő jövővel is.
A tisztánlátásért, amire minket is makacsul és hitelesen több mint két évtizede kényszerít a Ráday utcából.

Átveszi 2014-ben kapott, de a fideszes vezetéstől át nem vett Díszpolgári címét dr. Gegesy Ferenc, Ferencváros folyamatos fejlesztése, megújítása, kulturális és anyagi gyarapodása érdekében végzett két évtizedes lelkiismeretes és fáradhatatlan munkájáért, valamint a nevével összeforrt városrehabilitációs tevékenység elismeréseként.

Pro Urbe” címet kap a Kiserdővédők Közössége példamutató tettéért a környezetvédelem és az állampolgári aktivitás terén. Bátor helytállásukért, ami nélkül a Határ úti Kiserdő néhány év elteltével gyakorlatilag eltűnt volna, ha ezt nem akadályozzák meg.

Kiserdővédő piknik 2019 szeptember 15 Fotó: Sarkadi Péter

Az Európa szerencsésebbik felén már réges-régen meghaladott paradigma, -miszerint a városoknak alkalmazkodniuk kell a megnövekedett gépjárműforgalomhoz- a magyar fővárosban a kormánynak dolgozó tervezőknél látszólag még köszöni szépen, jól tartja magát. A RÁDIÓ9 szeptember 12.-i adásának 3. órájában vendégek voltak: Németh Krisztina és Balogh Samu a Kiserdő védők aktivistái, környékbeli lakosok voltak. Szerkesztő-műsorvezetők: Borbás Gabi és Sarkadi Péter.

A IX. és a XIX. kerület határán fekvő Kiserdőt védő lakossági csoport 2 évvel ezelőtt jött létre annak apropóján, hogy a Galvani-híd építése során olyan tervek láttak napvilágot, amelyek a mondott erdősáv jelentős irtásával járó, 2×2 sávos autóút építéséről szóltak.

Az azóta eltelt időben a legaktívabb szervező csapat, amely 8-10 emberből áll, már egy jól és könnyen mozgósítható 600 főből álló hálózatot, és egy több mint 2300 követővel rendelkező facebook csoportot tudhat maga mögött. A közösségi oldalon Van más út néven lehet hozzájuk csatlakozni. További részletek, és az adás meghallgatása >>>

Szintén “Pro Urbe” címet kap Ladik Katalin sokrétű és sok műfajú művészetéért. Azért, hogy már pályája elején provokatív akciókkal vállalta fel a női emancipáció ügyét. Sok évtizedes színészi munkájáért, avantgarde előadóművészetéért, írott, vizuális és hangköltészetéért.

„Humanitas Ferencváros” címet kap Gyarmati Zsuzsanna fáradhatatlan lendületű munkájáért, nagy szakmai hozzáértéséért. Meghatározó szerepéért, amelyet az idősek nappali ellátásának és a szociális étkeztetésnek a területén tölt be.

Gratulálunk!
Az elismeréseket december 4-én, a Kerület Napján 18 órakor adták át, ünnepélyes keretek között a Budapest Music Centerben – írta Baranyi Krisztina polgármester FB oldalán.

Van más út – Összefogás a Kiserdőért “Pro Urbe”díj a Ferencvárosért. Díjátadó gála 2019 december 4.

TOVÁBBI KÉPEK >>>

Tegnap döntött a Képviselő-testület Ferencváros díjainak odaítéléséről.Díszpolgári címet kap Závada Pál a regényeiért,…

Geplaatst door Baranyi Krisztina op Dinsdag 3 december 2019

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek