A rovat kizárólagos támogatója

Jelentkezz a már 9 éves programunkra, vegyél részt a megmérettetésben! Az Ifjú Kócsagőr Programban – az Agrárminisztérium, a 10 Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fürge Diák Iskolaszövetkezet együttműködésének köszönhetően – a jelentkezőkből kiválasztott gyakornokok megismerkedhetnek a természetvédelem gyakorlati feladataival.

Legyél Te a legjobb 2021-ben, és kiemelkedő munkádat szakmai díjjal és egy különleges utazással jutalmazzuk a csehországi Podyjí Nemzeti Parkba!

Jelentkezz,

  • •        ha 18 és 24 év közötti vagy,
  • •        ha elhivatott vagy a természetvédelem iránt, és
  • •        ha szívesen elmélyítenéd tudásodat gyakornokként egy természetvédelmi őr mellett!

A programban való részvétel önkéntes munkát jelent, mely a tapasztalatszerzést célozza meg, jövedelemszerzési lehetőséggel nem jár.

MIT VÁRUNK EL A PROGRAM RÉSZTVEVŐITŐL?

  • •        szakmai elhivatottság, önállóság, kreativitás, jó kommunikációs készség szóban és írásban egyaránt,
  • •        átlagon felüli kitartás,
  • •        megfelelő állóképesség.

Előny, de nem feltétel

  • •        szaktanári ajánlás,
  • •        dokumentált szakmai múlt, elismerések, verseny eredmények,
  • •        természetvédelmi egyesületek munkájában való aktív és igazolható részvétel.

FONTOS TUDNIVALÓK A JELENTKEZÉSRŐL

Jelentkezési határidő: 2021. április 22.

A programban való részvétel önkéntes. A jelentkezés során három helyszínt (igazgatóságot) is megjelölhetsz, ezzel is növelve az esélyét, hogy a program résztvevői közé kerülhess! Vedd figyelembe, hogy a választott nemzeti park igazgatóság nem biztos, hogy tud szállást biztosítani számodra, és nem minden esetben tudnak segíteni a területre való eljutásban.

Az ajánlásokat és az igazolásokat küldd el nekünk az ifjukocsagor@furgediak.hu e-mail címre, de tartsd szem előtt, hogy a jelentkezési űrlap kitöltése ez esetben is kötelező! A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt az Ifjú kócsagőr Programba, a gyakornokok kiválasztása több körben történik. A programban maximum 50 gyakornok elhelyezését tudjuk vállalni a magyar természetvédelmi őrök mellé. A jelentkezések feldolgozása után, 2021. május 16-ig e-mailben értesíti a jelentkezőket a Fürge Diák Iskolaszövetkezet. Visszajelzést azok is kapnak, akik nem jutnak be az első fordulóba. Május végén történik meg az ifjú kócsagőr és természetvédelmi őr párosok kialakítása a nemzeti park igazgatóságoknál.

♠ A jelentkezéseket a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül várjuk.

A TEREPGYAKORLAT

Az Ifjú Kócsagőr Program nyáron két hét intenzív természetvédelmi őri terepgyakorlattal folytatódik a kiválasztott nemzeti parkban. Aktívan részt vehetsz a természetvédelmi őri feladatokban – vagyis betekinthetsz a természetvédelmi rendészet mindennapjaiba, és megismered a természetvédelmi őri munka szervezését.

Miért éri meg neked a terepgyakorlat?

1. Mert szakmai tapasztalatszerzésre tökéletes megoldás.
2. Mert így biztosíthatod szakmai gyakorlati helyedet.
3. Mert szuper csapat és kellemes légkör fogad országszerte.
4. Mert a munkavégzés változatos.
5. Mert kiváló referenciát jelent szakmai önéletrajzodhoz.

A kéthetes nyári gyakorlatot nemzeti parki területi döntők zárják az augusztus 21. és 31. között. A területi döntőben a nemzeti parkok legjobbjait választjuk ki, akik   – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2021 Matula és Tutajos elnevezésű díjat (lásd nyitókép), illetve az ötnapos tanulmányutat a csehországi Podyjí Nemzeti Parkba.

A Terepgyakorlatról a résztvevő Ifjú Kócsagőröknek Őri naplót kell készíteni, amiben az élményeikről, a tapasztalataikról és a két hét során szerzett tudásukról kell beszámolniuk.

A DÖNTŐ

Az országos döntő időpontja 2021. szeptember 22-24.  A döntő helyszíne a Duna-Dráva Nemzeti Park.

A védett természeti területeken megrendezésre kerülő eseményen szállást és étkezést minden résztvevőnek biztosítunk. Az eredményhirdetésre az országos döntő 3. napján kerül sor. A döntőben terepfeladatokkal és személyes beszélgetéssel is találkozhatnak az Ifjú Kócsagőr jelöltek.

Legyél Te a legjobb 2021-ben, és kiemelkedő munkádat szakmai díjjal és egy különleges utazással is jutalmazzuk a csehországi Podyjí Nemzeti Parkba!

ifjú kócsagőrök döntője 2017

A program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak természetvédelmi őrként, karrierútjukra pedig a szervezők is rendkívül büszkék. Az Ifjú Kócsagőr Program a korábbi évekhez hasonlóan a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrárminisztérium, a tíz nemzeti park igazgatóság, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek