A rovat kizárólagos támogatója

“Boldog kutya, boldog gazdi” – szokták mondani. Kedvencünk egészségének megtartásához hozzátartozik a szájhigiénia is. A genetikai hajlam a fogkövesedés kialakulására ugyanúgy kivédhetetlen, akárcsak az embereknél, viszont tehetünk ellene. Éppen ezért fontos, hogy kutyánk eleget rágjon. Azonban nem mindegy, hogy mit.

Kutyánk fogazatát rendszeresen ellenőriznünk kell és amennyiben szükséges, a fogkövet szakemberrel el kell távolíttatni, hogy a fogínybetegségeket elkerülhessük. Azonban mi is tehetünk a megfelelő fogápolásért. 

Gondoskodás természetes rágcsálnivalókkal

Az egészséges, természetes alapanyagokból készült harapnivalók széles választékban megtalálhatóak a piacon, a kacsától kezdve a sertésen át egészen a marháig. A HUMAC csapatát kérdeztük, milyen adalékoktól és ízfokozóktól mentes rágcsálnivalók közül választhatunk kedvencünk számára.

  • Szárított marhagége: kalóriaszegény, könnyen emészthető nassolnivaló, ezenkívül jótékony hatással van a kutyák ízületeinek állapotára.
  • Szárított nyúlfül, szőrrel együtt: zsírtartalma alacsony, kitisztítja a gyomrot és a beleket.
  • Nyúlroló: fehérjét és rostokat tartalmaz.
  • Marhaín: segíti a természetes emésztési folyamatokat.
  • Préselt, marhabőrből készült rágócsontok: zsírszegény, erősíti a fogakat és az állkapcsot.
  • Báránylégcső: kalciumban gazdag, akár az ételallergiás kedvenceknek is kiváló választás.
  • Szárított kacsanyak: eltávolítja a lepedéket a fogakról, így megelőzhető a fogkő kialakulása. Alacsony kalóriatartalma miatt túlsúlyos állatok is fogyaszthatják. 
  • Szarvasagancs: kalciumban és ásványi anyagokban is gazdag rágóka, alacsony kalóriatartalommal. 
  • Strucc csont: tisztítja a fogakat. Zsír- és koleszterinszegény, ezért hízékony kutyáknak is ajánlott a fogyasztása.
  • Kávéfa rágóbot: jól emészthető, tartós nassolnivaló. Allergia esetén is alkalmazható. 

Ezeknek a harapnivalóknak a többsége akár kisebb állateledel-kereskedésekben is beszerezhető, azonban kiemelten fontos odafigyelni, hogy megbízható gyártótól vásároljunk, hogy elkerüljük a gyenge minőségű termékeket, amik akár vegyszermaradványokat is tartalmazhatnak. 

Erős immunrendszer a kedvenceknek is

A HUMAC 100 százalékban természetes alapanyagokból álló táplálékkiegészítőt ajánl a háziállatok számára, nemcsak az immunrendszer megerősítésére, de az allergiás tünetek csökkentésére is, a gyógyszerek mellékhatása nélkül.

A HUMAC természetes formában tartalmaz aktív huminsavat, ami megköti a méreganyagokat, ezután kiüríti a szervezetből. A napi eledelhez kis mennyiségben adagolva fejti ki hatását, kedvenced immunrendszere így saját magát gyógyítja majd meg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás