Hirdetés

3 évvel az ügyet kirobbantó Index-cikk, és másfél évvel a nyomozás lezárása után fordulat történt az ismert ingatlanvállalkozó, Csipak Péter eddig lassan folydogáló bűnügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda már hivatali visszaélés miatt is nyomoz. Eközben a vállalkozó minden létező szinten támadja a Natura 2000-es védett területen illegálisan épült gigantikus luxusvillája bontását célzó közigazgatási eljárást. A villát tulajdonló cége már felszámolás alatt áll.

Három év után talán mégis találnak felelőst a II. kerületi önkormányzaton belül, akinek köze lehet Csipak Péter illegálisan, a budai erdőbe épített villájához. Nagy Péter, a II. kerület építési irodájának vezetője január 22-én azt írta a jegyzőnek, hogy „hivatali tevékenységével összefüggő hatósági eljárás zajlik” ellene, és bár tisztességét hangoztatta, az eljárás lezárásáig lemondott vezetői megbízatásáról (Nagy továbbra is a polgármesteri hivatal alkalmazottja.)

Építési hatóságként Nagy Péter irodája adta ki Csipak házára az építési és fennmaradási engedélyeket. Amikor 2011-ben az Index feltárta, hogy a Belvárosban látványos beruházásokat bonyolító üzletember részben természetvédelmi területre építette villáját, az építési iroda arról próbált minket meggyőzni, hogy az épület valójában nem is ott van, ahol a műholdfotókon és a fizikai valóságban látszik.  A kerületi jegyző 2011-ben fegyelmi vizsgálatot indított, és gyorsan arra jutott, hogy az illegális területfoglalásért egy alacsonyabb beosztású munkatárs a felelős. Az ügy a munkatárs fegyelmi elbocsátásával zárult, de az Index már akkor, 2011 nyarán úgy értesült, hogy az engedélyezési folyamat tényleges irányítói valójában egy bűnbakra kenték a felelősséget- írta az Index, ahol a további részletek olvashatók >>>

Kapcsolódó anyagok:

Csipak Péter akár 3 évet is kaphat

A Jobbik a természetkárosító ingatlanspekulánsokat sem kíméli

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás