A rovat kizárólagos támogatója

Az fn.hu információi szerint a MAL Zrt. tulajdonosai tavaly ősszel felajánlották részvényeiket az államnak, a tárgyalások részleteiről hétfőre ígértek tájékoztatást.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. tulajdonosai tavaly novemberben felajánlották részvényeiket az államnak. Az fn.hu birtokába került dokumentum szerint Tolnay Lajos, Bakonyi Árpád és Petrusz Béla a belügyminiszterhez írt levélben jelezte, hogy készek a lehető leggyorsabb és legrugalmasabb átmenettel biztosítani a tulajdonosváltást.

A három tulajdonos – az fn.hu birtokában lévő dokumentum szerint – „a magyar gazdaság ezen nemzetközileg is jelentős szereplője sorsáért” érzett felelősséggel, a vörösiszap-katasztrófa méretével és következményeivel indokolta döntését. Úgy vélték, a cég további működéséhez, a foglalkoztatás megőrzéséhez és a kárenyhítéshez egy tőkeerős állami tulajdonos kell.

A tulajdonosok ugyanakkor hangsúlyozták, hogy „a 16 év kemény munkájával felépített cég tragédiájáért nem tartják magukat – sem a cégvezetőt, sem a menedzsmentet – felelősnek", szerintük a katasztrófát „egy ellenállhatatlan, hirtelen természeti erőhatás” okozta.
Az fn.hu megkereste a MAL Zrt. tulajdonosait, akik megerősítették a dokumentum hitelességét. További tájékoztatást hétfőre ígértek az ügyben, az egyik tulajdonostársuk, Petrusz Béla szombati temetése miatt.

Kapcsolódó anyagok:

Vörösiszap ökobomba

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás