A rovat kizárólagos támogatója

Miért hasznos, ha felújításkor, vagy új ház építésekor nem feledkezünk meg a hőszigetelésről? Miért fontos, és miért fektessünk bele? Ha meglévő épületünk hőtechnikai / energetikai korszerűsítéséről, felújításáról van szó, akkor a legegyszerűbb válasz az, hogy azért, mert megéri! Ki ne szeretne egy közel nulla energiaigényű, vagy passzív házban lakni? Tanácsok, tippek.

Egyre többet szóba hozzuk hétköznapjainkban is, hogy valahogy csökkentenünk kellene a fűtési költségeket, majd a kőművessel mindjárt azon kezdünk beszélgetni, hogy hány cm vastag hőszigetelés lenne szükséges és ezt mennyiért rakja fel lakásunk – házunk falára. Ezt járja körül kicsit részletesebben a Genertel 3 részes sorozatában, és azt, hogy az energetikai korszerűsítés esetén ennél kicsit többről is kell gondolkodnunk, kezdve az alapoktól!

Miért hőszigeteljünk?

Erre több válasz is adható: Ha meglévő épületünk hőtechnikai / energetikai korszerűsítéséről, felújításáról van szó, akkor a legegyszerűbb válasz az, hogy azért, mert megéri! Hisz ez egy gyorsan (bőven 10 éven belül) megtérülő beruházás. Az energetikai korszerűsítés költsége belátható időn belül megtérül a kisebb energia költségek miatt. De különben is, ki ne szeretne egy közel nulla energiaigényű, vagy passzív házban lakni? A közel nulla nem azt jelenti ugyan, hogy semmit nem kell fizetnünk az energia szolgáltatóknak…


De mi lenne, ha mondjuk a jelenlegi 56 ezer Ft havi energiaszámlánk (pl. gáz + villany) hirtelen havi 6 ezer Ft-ra csökkenne?

1. Hőszigetelés cikksorozat első részében végigveszik, miért fontos a hőszigetelés, mit érhetünk el vele, egyáltalán milyen szabályozások vonatkoznak rá és milyen vastagságban érdemes használnunk a különböző helyeken?

2.  A hőszigetelés kisokos második részében házunk hőkibocsátását veszik górcső alá!

3. A cikksorozat harmadik, utolsó részében kiderül, milyen anyagokkal találkozhatunk és ezek közül melyiket mikor érdemes használni, ha szigetelni szeretnénk házunkat!

 

 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek