A rovat kizárólagos támogatója

Miközben klímavédelmi szempontokra hivatkozva bezárják a kenguruk földjének egyik nagy szénerőművét, az év végén kezdi meg termelését a világ legnagyobb napelem és akkumulátorparkja Dél-Ausztráliában.

Hatalmas, 1 milliárd dollár értékű naperőmű és akkumulátorpark épül az Ausztrália déli részén található Riverland régióban. A projekt még idén elkészül és várhatóan az év végén kezdődhet meg a termelés. A Guardian szerint a kivitelező Lyon Group szerint ez lesz a legnagyobb ilyen létesítmény a világon. Az erőműbe összesen 3,4 millió napelemtáblát és 1,1 millió akkumulátort építenek be. 

Az építkezést hónapokon belül megkezdik és attól függetlenül is befejezik, hogy mi lesz a Dél-Ausztráliai kormány által egy nagy akkumulátortelep építésére kiírt pályázat végeredménye. A projekt teljes egészében magántőkéből épül és az erőműnek helyt adó terület is magántulajdonban van. A Lyon Group partnere, David Green a lapnak elmondta, hogy emellett egy másik hasonló projekt beindítását is tervezi a cég.  Az erőmű 330 megawattnyi villamosenergia termelésére és 100 megawatt tárolására lesz képes – írja az NRGREPORT.

Klímavédelemre hivatkozva bezárt egy ausztrál szénerőmű

Klímavédelemre hivatkozva bezárt egy ausztrál szénerőmű

Miközben Trump az USA légszennyezését ösztönzi, klímavédelmi szempontokra hivatkozva zárják be Ausztrália egyik nagy szénerőművét. A következő években több hasonló méretű leállása várható.

A héten Trump amerikai elnök megszüntette Obama „jogszerűtlen”, anti-fosszilis, megújuló energiát támogató intézkedéseit. Trump szándéka Obama Tiszta Energia Tervének eltörlésével az, hogy ismét beindítsa a szénbányászatot, munkahelyeket hozzon létre az érintett vidékeken, illetve hogy csökkentse az áramárat és meglódítsa az amerikai gazdaságot.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás