A rovat kizárólagos támogatója

Greenpeace-aktivisták tiltakoznak a kishantosi biogazdaság által korábban bérelt földek Székesfehérváron zajló árverezése ellen jelenleg (december 8 13.00). Az aktivisták felmásztak a Türr István Képzõ és Kutató Intézet tetejére, ahol az árverések zajlanak, és 25 méteres „Földrablás” feliratot festették rá lemosható festékkel, valamint egy „El a kezekkel Kishantostól!” feliratú óriási transzparenset lógattak le az árverés termének ablakába.

Az aktivisták az egyik árverés termébe is bejutottak, ahol a berendezési tárgyakhoz láncolták magukat. Az aktivisták egyelőre magát az árverést is akadályozzák. Az erőszakmentes akcióval azt üzenik, hogy nem csak a kishantosi földek, de az összes állami föld eladása tisztességtelen.

Kishantos árverrés greenpeace demóKishantos árverrés greenpeace demó

16.20  FRISSÍTÉS: Sikeresen megzavarták Greenpeace-aktivisták a kishantosi földek mai árverését

Behúzott függönyök és zárt ajtók mögött fejezték be a kishantosi biogazdaság egykor bérelt földjeinek kiárusítását ma délután Székesfehérváron. Az árverések ellen Greenpeace-aktivisták tiltakoztak a helyszínen erőszakmentes eszközökkel. Az aktivisták felmásztak a Türr István Képzõ és Kutató Intézet tetejére, ahol az árverések zajlottak, és 25 méteres „FÖLDRABLÁS” feliratot festettek rá biológiailag lebomló festékkel. Más aktivisták eközben az egyik árverés termébe is bejutottak, ahol asztalokhoz és egy radiátorhoz láncolták magukat. A tetőn lévő aktivisták később egy óriási, „El a kezekkel Kishantostól!” feliratú transzparenssel ereszkedtek az ablakok elé, ahonnan folyamatosan hangosbeszélővel akadályozták az árverés lefolytatását.

Két délutáni licitet ezért a szervezőknek át kellett helyezniük egy másik terembe, ahol behúzott függönyök és zárt ajtók mögött tartották meg az árveréseket. Az erőszakmentes akcióval az aktivisták azt üzenték, hogy nemcsak a kishantosi földek, de az összes állami föld eladása tisztességtelen.

„Nagyon hatásos volt a Greenpeace-aktivisták mai akciója. Sikerült megzavarniuk az épületben zajló árveréseket, és mindenki számára ismét nyilvánvalóvá tenni, hogy a perek alatt álló kishantosi földek eladása törvénytelen, és a többi állami föld kiárusítása is tisztességtelen.

A Greenpeace-aktivisták ma óriási bátorságról tettek tanúbizonyságot, ami másokat is arra ösztönözhet, hogy lépjenek fel az igazságtalanságok és a pusztítás ellen” – mondta dr. Rodics Katalin, a Greenpeace agrárkampány-felelőse.

   VIDEÓNYILATKOZAT ITT >>>


AZ AKCIÓRÓL SZÓLÓ HÍREINKET A ZÖLD SZERVEZET FACEBOOK-OLDALÁN LEHET KÖVETNI:

Az esemény pontos helyszíne: Türr István Képzõ és Kutató Intézet Székesfehérvári Igazgatóság Székesfehérvár, Seregélyesi út 123.

Kérdések és válaszok a Greenpeace mai akciójáról, a kishantosi ökológiai gazdaságról és a folyamatban lévő perekről:

Korábbi sajtóközlemény az állami földeladásokról >>>

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek