A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: euronews

Egyre többször fordul elő tavaszi kánikula Nyugat- és Dél-Európában. Bár nem szokatlan a magas hőmérséklet a térségben, a korábbiakhoz képest 10-15 fokkal melegebb az időjárás. Spanyolországban és Franciaországban akár a 38-40 fokot is elérheti.

Az extrém meleg időjárást az a légtömeg okozza, mely nemrég Pakisztán és India területén is hasonlóan forró hőhullámot idézett elő.  A mostanihoz hasonló hőséget 20 éve nem tapasztaltak Európában. A szakemberek azt javasolják, hogy délután az idősek és a kisgyerekek maradjanak fedett helyen.

Franciaországban sokan szenvednek a szokatlan hőhullámtól. Párizsban az emberek a parkokban igyekeznek megoldást találni arra, hogyan viseljék el a sokszor kibírhatatlan meleget. Vannak, akik mindenre felkészülten indultak el otthonról.

“Mindenre felkészültem. Van nálam napszemüveg, naptej, fájdalomcsillapító, ha valaki rosszul lenne. Hoztam szendvicseket és egy üveg jeges vizet is” – mondta egy francia nő.

A Franciaország középső részén található Lyonban az emberek az ismert turista látványosságok közelében kerestek menedéket a meleg elől.
“Eljöttünk Lyonba, és ha már itt voltunk, gondoltuk megnézzük a Fourviere-t. Ami azért jó, mert magasan van, és a szél kellemesen lehűt egy kicsit” – magyarázta egy utazó.
Szakértők szerint a szokatlanul meleg idő után a hét végén különösen nagy esőzések vethetnek véget a hőhullámnak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek