A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: napi.hu

A gyenesdiási önkormányzattól megvásárolt nagyon értékes Balaton-parti ingatlanon, a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 1,7 milliárd (közpénz) forintos vissza nem térítendő támogatásból nyithat luxusszállodát az állam által jelentősen támogatott fémipari vállalkozó. Az ellopott Balaton – Orbán emberei megszereznek mindent.

Az államtól többször támogatást nyerő Gémtech Kft. tulajdonosának, Nagy Péternek az új cége, a Pleasure 77 Kft. építhet luxusszállodát a két gyenesdiási strand közötti, a helyi önkormányzattól vásárolt nagyon értékes Balaton-parti ingatlanon. Mindezt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy turisztikai fejlesztési program szálláshelyfejlesztési pályázatán elnyert 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból.

Nagyon bejött az üzlet

A vállalkozó már korábban is sokat köszönhetett az államnak, ugyanis a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (SZTA) 87 milliós forintos, két ütemben megvalósuló befektetéssel 24,37 százalékos kisebbségi tulajdont szerzett még 2012-ben a napkori székhelyű fémipari Gémtech Kft. társaságban. Az állam mintegy 3 évig, 2015-ig volt érdekelt a cégben, és mindkét félnek megérte az üzlet: 2011-ben 670 millió forint volt a cég árbevétele, 2015-ben pedig már 2,2 milliárd forintra ugrott a forgalom, és évről évre 500 millió forintos profittal zártak.  A társaság 2014-ben kezdte el egy napkori 20 ezer négyzetméteres ipari területen a 2500 négyzetméteres üzemcsarnok építését. A projekt összköltsége 330 millió forint volt, amelyből 163 millió forintot vissza nem térítendő támogatás formájában nyert el Nagy Péter vállalkozása. A projektzáró ünnepségen pedig Seszták Miklós, akkori nemzeti fejlesztési miniszter mondott beszédet. Összességében 2012 és 2014 között a társaság árbevétele közel 250 százalékkal, üzemi eredménye csaknem 300 százalékkal emelkedett.

Az állam kisebbségi részesedését 2015-ben vásárolta vissza a vállalkozó. “Újabb három befektetését zárta le sikeresen az állami tulajdonú Széchenyi Tőkealap. A tőkealap exitpolitikájának megfelelően mindhárom exit a befektetési szerződésben rögzített hozamelvárás teljesülése mellett valósult meg” – közölte 2015-ben az SZTA erről.

Részletek a napi.hu-n: Tartós kapcsolat és kitörési pont 


Sokan aggódnak Magyarország legnagyobb tavának egyre gátlástalanabb beépítése, lerablása miatt – köztük a Nők a Balatonért Egyesület is.
Jól tükrözi az ország állapotát a Balaton átalakulása: a tó környéke immár a gazdagok pihenőhelye, a változás legnagyobb haszonélvezőit pedig Orbán Viktor környezetében kell keresni. Orbán emberei megszereznek mindent.

Nyitókép: Kilátás a gyenesdiási Festetics kilátóból fotó: Facebook.com/Gyenesdiás

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás