Hirdetés

Legóval magyarázzák meg a Római-parti civilek, mi a különbség a Csillaghegyi öblözetnél a part menti, és a hullámtér széli mobilgát terve között. Ezt még talán a döntéshozók is megértik.

A Maradjanak a FÁK a Rómain Facebook-csoport ötletes videót készített arról, hogy miért tűnik rossz ötletnek egy három méteres parti gát megépítése. A film elkészítéséhez csupán néhány Lego-kockára volt szükség, de így is elég világosnak tűnik az érvelés.
Persze készültek komoly szakmai koncepciók is, de a fideszes fővárosi döntéshozók – élükön Tarlós István főpolgármesterrel nem kíváncsiak az emberek véleményére, és a nem part menti szakmai érvekre. Erős az Orbán baráti/üzleti kör ingatlanlobbija: az ártérbe épített Garancsi lakóparkot több tíz milliárdnyi közpénzből kell bevédeni az árvíz ellen.
 

Tarlós gumigerinc István római-parti bukfence

Tarlós gumigerinc István római-parti bukfence

Tarlós István egy hete nagy meglepetésre bejelentette, hogy javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy írjanak ki budapesti szintű ügydöntő népszavazást a római-parti mobilgátról. A főpolgármester most közölte: „Soha nem mondtam, hogy lesz népszavazás a Római-part árvízvédelme ügyében”.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás