A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: népszava

Ma kezdődhetett volna az ellenzék és a civilek aláírásgyűjtése, a bírósági végzéssel szemben benyújtott alkotmányjogi panasz egy hónapra jegelheti a kezdeményezést.

A fideszes városvezetés mindent megtesz a győriek elhallgattatásáért, és azzal, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtottak be, egyértelműen kimondták: nem érdekli őket a helyiek véleménye – jelentette ki Facebook-oldalán a helyi akkumulátorgyár-telepítés elleni népszavazás kezdeményezője, Pollreisz Balázs . Az MSZP-s önkormányzati képviselő által benyújtott két kérdés egyikét a múlt héten hagyta jóvá a Győri Törvényszék.

A bíróság által jóváhagyott kérdésben ugyan szó sincs akkumulátorgyárról, csupán arról, hogy a város önkormányzata ne kezdeményezzen kisajátítási eljárásokat azzal az ipari parkkal szomszédos ingatlanokokon, amelynek bővítésével érhető el, hogy idetelepíthessék a helyiek által sem kívánt hatalmas üzemet.

– A győriek nem akarnak akkumulátorgyárat, és a győrszentiváni ipari park bővítésével kapcsolatban az itt élők egyértelművé tették: küzdeni fognak az egészségre és a környezetre egyaránt káros akkumulátorgyár és veszélyes üzemek ellen. A gyártelep ötletét hallva a helyiek 5 nap leforgása alatt közel 6 ezer aláírást gyűjtöttek az ipari park bővítése ellen – emlékeztetett a szocialista politikus.

Az eljárásjogi szabályok szerint az önkormányzatnak május 13-án, azaz szombaton ki kellene adnia az aláírásgyűjtő-íveket, az alkotmányjogi panasz azonban keresztbe tett az aláírásgyűjtőknek. Pollreisz Balázs szerint az Alkotmánybíróságnak 30 napja van az elbírálásra, ők pedig azt kérik a testülettől, hogy „utasítsák el a panaszt, ne engedjék, hogy elhallgattassák a győrieket”.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek