A rovat kizárólagos támogatója

Az előválasztáson szavazni szándékozók közül sokan még bizonytalanok, hogy kinek ikszeljen. Az eddigi kampányban nem sok szó esett a jelöltek zöld terveiről. Akik döntésében szerepet játszhat, hogy Dobrev Klárának és Márki-Zay Péternek mennyire fontos a környezetvédelem, az nézze meg holnap este a két jelölt vitáját a klímaváltozásról.

Október 14-én csütörtök este a Greenpeace Magyarország a HVG-vel együtt beszélgetést szervez a legégetőbb környezetvédelmi kérdésekről az ellenzéki előválasztás második fordulójában részt vevő miniszterelnök-jelöltekkel, Dobrev Klárával és Márki-Zay Péterrel. A két jelölt részvételével zajló élő beszélgetés moderátora Gergely Márton, a HVG főszerkesztője.

A 2022-as választáson induló miniszterelnök-jelöltektől – beleértve a jelenlegi miniszterelnököt is – a Greenpeace Magyarország augusztus 31-ig kérte, hogy küldjék el zöld programjukat. Ennek alapján a környezetvédő szervezet nyilvánosságra hozta a jelöltek zöld programjainak összehasonlító értékelését. De a szervezet szerint a beérkezett anyagok alapján azonban egyelőre nem láthatóak a jelöltek részletes elképzelései a környezet- és természetvédelemről.

A csütörtök esti beszélgetésen mindkét ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek alkalma lesz arra, hogy nyilvános eseményen mondja el a választóknak, mit tenne a klíma- és ökológiai válság megfékezéséért, Magyarország lakosságának és természeti értékeinek védelméért.

Az esemény október 14-én, csütörtökön 19.00 órakor lesz a HVG székházában. A beszélgetést élőben közvetíti a hvg.hu és a Greenpeace Facebook-oldala.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek