A rovat kizárólagos támogatója

Szemléletformáló és Újrahasználati Központ épül az FKF Nonprofit Zrt. számára a XV. kerületben, ahová többek között a megunt vagy régi használati tárgyakat is be lehet majd vinni, hogy mások tovább használhassák őket.

 Novemberre készülhet el az FKF Nonprofit Zrt. új, multifunkciós központja a XV. kerületi Károlyi Sándor utcában – hangzott el azon a lakossági fórumon, amelyről a társaság a Facebookon számolt be.

A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatallal közösen szervezett találkozó témája az a „Szemléletformáló és Újrahasználati Központ” volt, amelynek építését a Károlyi Sándor utca 160. szám alatti ingatlanra tervezték. A tájékoztatón részt vettek a kerület alpolgármesterei, Németh Angéla és dr. Pintér Gábor is.
A részben uniós beruházásból épülő projektről általánosságban Király Péter, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Beruházási és Projektmenedzsment főosztályának helyettes vezetője beszélt, majd Dr. Horváth Béla, a majdani üzemeltetésért felelős FKF Nonprofit ZRt vezérigazgatója emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a környezet védelme közös ügyünk és közös feladatunk.

A hármas funkcióval tervezett beruházás látványtervekkel kiegészített részleteit Molnár László, az FKF NZRt projekttervezési és irányítási osztályának vezetője ismertette.

Szemléletformáló és Újrahasználati Központ látványtervSzemléletformáló és Újrahasználati Központ látványterv
 A szemléletformáló helyszín a fiatalok környezettudatos neveléséhez jelent majd segítséget, amelyben:
 öko-játszótér és játékos oktató installációk kapnak helyet, valamint szakmai konferenciáknak és oktató jellegű gyermekfoglalkozásoknak is otthonul szolgál.
 Az újrahasználati központba a lakosság azokat a régi tárgyakat, használati eszközöket tudja behozni, amelyek számukra már nem kellenek, ugyanakkor mások azt még használni tudják.
 Mindezeken felül a központ hulladékudvarként is működik majd. Ez lesz a 18. a fővárosban. A szemléletformálás és az újrahasználat azonban teljesen új elemként jelenik meg a fővárosi hulladékgazdálkodásban.

Kérdésekre válaszolva a szakemberek elmondták, hogy az új beruházás semmilyen környezeti terhelést nem jelent a közelben élő lakosság számára. Sem szagot, sem port nem érzékelnek majd. Maga az építkezés pedig közlekedési szempontból sem jelent plusz nehézséget. A beruházás befejezésének várható ideje: 2015. novembere.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek