Hirdetés

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent KMOP-3.3.3-13 kódszámú, „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése” című felhívás A2. pontját módosítottuk. Tekintettel a közszféra pályázóknál jelentkező nagyszámú igényre, a közszféra szerv pályázó részére elkülönített indikatív összeg 1 494 millió Ft-ra, míg a nem közszféra szerv pályázó részére elkülönített indikatív összeg 0 Ft-ra módosul.

1,4 milliárd forintos pályázatot írt ki az NFÜ azért, hogy közintézmények és vállalkozások hagyományosról megújuló energiaforrásokra váltsanak.
A pályázati kiírás szerint 896 millió forint jutott volna a közszférának és 598 millió a vállalkozásoknak.
Nagyon sokan jelentkeztek, megvették a pályázati kiírást, beszerezték az engedélyeket, ami nem kevés pénzbe került
Aztán a pályázat lezárása után 2 hónappal, az NFÜ változtatott a feltételeken.
Minden pénzt a közszférának adnak, a vállalkozásoknak semmi sem jut.

Öreg pályázatíróként megéltem már sok mindent, de az NFÜ mostani húzása meglepett.Ezt mondta egyik eu-s pályázatokkal foglalkozó forrásunk, mikor szeptember végén az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mindent pénzt elvett a Közép-Magyarországi Operatív Program egyik pályázatán induló vállalkozások elől.

A vállalkozások és közintézmények az eredeti kiírás szerint arra kaphattak volna pénzt, hogy környezetbarát energiaforrásokat használjanak, napelemeket telepítsenek, szélerőművet építsenek, ilyesmi. Az NFÜ nem csinált nagy ügyet belőle, hogy két hónappal egy pályázat lezárása után változtatott a feltételeken.
 

589 milliót mondtunk? Úgy értettük semennyi.  RÉSZLETEK >>>

 

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Óvodák kapják a mutyigyanús 3 milliárdot

Napelemes mutyi NFÜ pályázat

Napelemet az IKEA-ból. Ez az értelmes rezsicsökkentés

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás