Hirdetés

Az anyukák hatalmas hajkoronájú kislányokról álmodoznak, szép masnikkal, hajcsatokkal díszített frizurával.  Azután megszületik szemünk fénye, és a 3 hónapos babuci hajába máris tehetünk egy-két cuki masnit, hajcsatot.

Ez a kor azonban elmúlik, és jön az egy éves kor, amikor csemeténk futásnak ered, majd a  hajolva futó anyuka, aki azért rimánkodik, hogy csemetéje egyetlen percre álljon meg csupán, míg ő egy-két hajgumit belevarázsol a kislánya hajába.  Akinek lánya van, az valószínű most mosolyog, főleg, ha ez már szép emlékké szelídült az évek során.

Jön a következő korszak, amikor már sírás, sikítás a velejárója minden fésülködésnek,  miközben anyuka lelkesen ajánlgatja a hajvágás lehetőségét. Különösen igaz ez a rohanós oviba, suliba sietős reggeleken, amikor a hajkefe is szeret elbújni, pont akkor, amikor az összes hajgumit és hajcsatot is elvitte valami trükkös manó, pedig se szeri se száma azoknak a daraboknak, amiket eddig megvásároltunk.  Van megoldás, üljünk le kislányunkkal, és kreatívan készítsünk házi hajkefe és hajgumi tárolókat. Amíg el nem készülnek a remek darabok, nézzünk szét a Szoti játékbolt, ajándék áruház kínálatában, mert szebbnél szebb hajcsatokat és hajgumikat találunk a kínálatukban.

Frizurák végtelen variációi

Ha szeretünk fodrászkodni, a lurkó pedig szeret különleges frizurákkal csillogni nap mint nap, az internet újfent segítségünkre lehet. Frizurák esküvőre, kislányoknak, nagylányoknak, tulajdonképpen minden alkalomra, hajhosszhoz és életkorhoz találunk gyönyörű kreációkat.

Kislányok és a fodrász mesterség

A lányok szeretnek fodrászkodni. Természetesen nem minden baba alkalmas erre a játékra, mert alapvetően ezek a műanyag “hajszálak” nem mindig fésülhetőek. Összegubancolódnak, vagy ki is bújnak a baba fejéből. Szerencsére vannak kimondottan fodrászkodáshoz készült babák, általában csak baba fejek, amiken lehet frizurakészítést gyakorolni.  A jó hír az, hogy akár mi is ki tudunk próbálni a babán egy-két variációt, így nem kell csemeténket eme művelet küzdelmeinek kitenni.

Tegyük el az ollót

A családunkban történt meg az eset, két unokatestvér között. Az idősebb kisfiú gondolta úgy, hogy kislány unokatestvére haja már túl hosszú, és ha mást nem is, de frufruját mindenképp kurtítani szükséges. Mára már vicces sztorivá szelídült a történet családi szinten, de akkor nem tűnt szegény kisasszony fizimiskája nagyon mulatságosnak. Az olló pedig még veszélyes is lehet. Az sem épp szerencsés, ha az újonnan kapott fésülhető baba haja rövidül fiús frizurává, mert nem valószínű, hogy az évek során vissza fog nőni. Bosszantó is lehet az ár egyetlen hajvágásért.

Talán most dől el, hogy fodrász lesz gyermekünkből. Nincs is azzal semmi baj, nagyon szép szakma. A szépségipar pedig folyton fejlődik, a lehetőségek végtelenek. És ha felcseperedik a csemeténk, fordul a kocka, mi ülhetünk az ő keze alá.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás