A rovat kizárólagos támogatója

Fának látszó, fertőző betegségként terjedő valami. Színház és ökológia és politika és migráncsok és a Fidesz alternatív tényei. Hungarikum kontra gonosz EU.

A rangos Wiener Festwochen, vagyis a Bécsi Ünnepi Hetek 2020. június 8-tól négy estén át játszotta volna a Magyar akác című trafós produkciót, Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György előadását, amely több nemzetközi fesztiválon is bemutatkozott már.  Az idén újrakeretezett (reframed) fesztivál az elmaradt premier napján, azaz ma tette közzé az alkotók rövid videomunkáját, amivel olyan ismert művészek mellett szerepelhetnek, mint Milo Rau, Tania Bruguera, Philippe Quesne, Romeo Castellucci vagy Kate McIntosh.

( 5.50-nél egy pillanatra a greenfo is szerepel a videóban)

A Magyar akác, főként a 2017-es dunaPart platformnak köszönhetően, számos európai színpadon bemutatkozhatott már. Szerepelt a három városban zajló német Off Europa Festival, a Theaterfestival Basel, a Divadelna Nitra, a brüsszeli BOZAR, a frankfurti Mousonturm, a SPEILART, a prágai Palm Off Fest és a kolozsvári Ecsetgyár műsorán.

magyar akác előadói. Fotó: Csányi Kriszta

Az előadást a Wiener Festwochen és a New York-i Rehearsal for Truth Festival is beválogatta a 2020-as programjába. Ezeknek a meghívásoknak előreláthatólag a 2020-21-es évadban tesz eleget a csapat, Budapesten pedig a Radnóti Tesla Laborban láthatja őket a közönség.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás