A rovat kizárólagos támogatója

Októbertől minden halas szendvics csomagolásán megjelenik az a kék MSC címke, amely jelzi: a McDonald’s halpogácsái kizárólag minősített, fenntartható halászatból származnak. Az étteremlánc Európában egyedülállóan minden országban ugyanazt a minőséget biztosítja.

A McDonald’s kínálatából minden Filet-O-Fish szendvicsben lévő halpogácsa visszakövethető addig a halgazdaságig, ahonnan származik. Ezt a Tengereket Felügyelő Tanács (MSC) kék címkéje igazolja. „Európában minden vásárlónk ugyanazt a termékminőséget és ízt élvezheti, áremelkedés nélkül. ” – mondja Cselényi Tibor, a McDonald’s minőségbiztosítási vezetője. – „Az eladott termékekkel segítjük a halgazdaságokat, az MSC-minősítés pedig segít bennünket, hogy a halat generációkon át megtarthassuk a kínálatunkban.”

A kiváló minőségű hal elsőként egy nyersanyag minőségi ellenőrzésen esik át, majd ezt követi a bontás, filézés. Az így feldolgozott halat tömbbe fagyasztják, végül méretre vágják. Így nyeri el tökéletes alakját a tőkehal, amelyet a panírozást követően ismét lefagyasztunk, majd sütés után kerül a szendvicsekbe. Hazánkba a panírozott halhúspogácsa Lengyelországból érkezik, minden Filet-O-Fish szendvicsben Cod fajtájú tőkehal található.

A halas szendvics egyébként az amerikai Cincinattiből ered, ahol Lou Groen franchise tulajdonos 1962-ben úgy gondolta, hogy a városban élő túlnyomórészt katolikus vásárlók pénteki igényeit ki kell elégíteni, mivel sokan nem esznek húst. Így született meg a mai nevén Filet-O-Fish szendvics, amelyből hazánkban évente több mint fél milliót adnak el, amely körülbelül 50 tonna halnak felel meg.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek