A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Modern életünkben számtalan használati eszközzel kapcsolatban kijelenthetjük, hogy nélkülözhetetlen, és a világítás, valamint annak eszközei már sok évtizede tartoznak ebbe a kategóriába. Fény és világosság nélkül azonnal lebénulna mindennapi életünk, így a technológia fejlődésével a gyártók is ennek megfelelő súllyal kezdtek bele a fejlesztésekbe.

Ha végigtekintünk a BestMarkt webáruházának halogén világítástechnikai kínálatán, akkor azonnal szembeötlő lehet, hogy a fejlesztések milyen sokféleképpen igyekeznek elérni azt a célt, hogy minél takarékosabb, hosszabb élettartamú és környezetbarátabb termékek kerüljenek a vásárlók látókörébe.

Előnyök hosszú sora az új eszközökben

Az Európai Unióban ma már törvény tiltja a régebbi, hagyományos izzók használatát, kiváltásukra pedig többféle megoldás is kínálkozik.
A régebbi, wolframszálas izzóknak nevezett típusokra leginkább hasonlító villanykörték a halogén izzók. Ezekben a készülékekben maga az izzószál szinte semmiben sem különbözik a régi ősöktől, viszont nemesgázok, halogének veszik közbe az izzószálat. A jód vagy bróm megakadályozza, hogy a wolfram elpárologjon a búra belsejében, így hosszabb élettartamot, magasabb fénykibocsátást, kevesebb fogyasztást és kisebb környezeti terhelést jelent egy ilyen izzó használata.

Sajátságos és hasznos tulajdonságok

A halogén izzók sajátossága, hogy esetükben lehetséges a dimmelhetőség, azaz fényerejük használat közben változtatható. Ez megoldható úgy is, hogy a tápláló feszültség megváltoztatásra kerül, és ebben az esetben az izzó színhőmérséklete is a feszültség függvényében változik.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy akár meleg vagy hideg árnyalatú fény is elérhető egyetlen eszközzel. Így egy helyiségben célszerűségi vagy akár hangulati okok miatt is egészen jól személyre szabható a megvilágítás milyensége.

Számtalan területen találkozhatunk velük

A halogén izzók rendkívül elterjedtek a közlekedésben, azaz járművek lámpáiban ugyanúgy, mint kültéri reflektorok, beltéri spotlámpák, orvosi vagy színházi eszközök lámpáiban. Halogén izzókkal találkozunk színházi reflektorok vagy éppen konyhai eszközök, sütők megvilágítása esetében is, de projektorok, írásvetítők, mozgásérzékelős és műhelylámpák házában is jó szolgálatot tesznek. Ez utóbbi területen különösen hasznos az, hogy a halogén izzók élettartamuk végéig megtartják gyári értékeiket, így például azonos feltételek esetén a színhőmérsékletük is mindig állandó.

A BestMarkt széles választékában a fentebb tárgyalt területeken használatos, legkülönbözőbb célú és kialakítású halogén izzók is megtalálhatók, így az elterjedt E27 nevű foglalat mellett megjelennek a speciális foglalatokkal együttműködő típusok is. A webáruházban minden termék esetén kép, részletes leírás, technikai specifikációk és egyéb információk serege segíti a gyors és pontos vásárlást.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás