Hirdetés
greenfo/MTI

Január végén, de legkésőbb február elején leáll a BKV, ami egyet jelent a fővárosi tömegközlekedés összeomlásával, ha a cég nem jut hozzá a hárommilliárd forintnyi zárolt támogatáshoz.

A fővárosi önkormányzat képtelen előteremteni a – nemzetgazdasági miniszter javaslatára – decemberben bizonytalan ideig zárolt 32 milliárd forintos normatíva kieső, hárommilliárdos összegét – írja a Népszabadság. Tarlós István főpolgármester rögtön jelezte: a főváros képtelen lesz ennyi pénzt kigazdálkodni a működésre fordítható 180 milliárdból.

A BKV pénzügyi helyzetének stabilitását célzó egyeztetések kapcsán a BKK arról tájékoztatta a Népszabadságot, hogy a tárgyalások kezdeti stádiumban vannak. Eddig a kapcsolatfelvételen és az előzetes szakmai egyeztetésen túl nem történt semmi. A két kijelölt tárgyaló – Szatmáry Kristóf államtitkár és Vitézy Dávid, a BKK vezetője – legkorábban ezen a héten ül először tárgyalóasztalhoz.

A találkozóra Vitézy Dávid részletes összefoglalóval készül, amelyben a főváros szűkös pénzügyi mozgástere mellett a megoldás lehetséges módozatait is részletezi, ez azonban sok újat nem tartalmaz, hiszen a főváros több mint egy évvel ezelőtt már készített egy 236 oldalas átalakítási koncepciót, amelyben 32 oldal kizárólag a finanszírozás lehetőségével foglalkozott – ismerteti a Népszabadság.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás