Hirdetés

A KÖVET Egyesület második alkalommal rendezi meg a CSR Piac kiállítást június 2-án, a Millenáris Nagycsarnokban. A kiállítás keretében a pályázó szervezetek a vállalati felelősségvállalás területein megvalósított megoldásaikat és Valóban Felelős vállalatvezetési modelljeiket mutatják be.

Az idei CSR Piac Magyarország EU-elnöksége hivatalos kísérőrendezvényeként, dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fővédnökségével kerül megrendezésre.

Az interaktív kiállításon a zsűri döntése szerint 40 cég összesen 65 különböző CSR intézkedésével és Valóban Felelős Vállalati modelljével jelenhet meg. A héttagú szakértő zsűri az év elején meghirdetett pályázatra benyújtott 95 esettanulmányból választotta ki azokat a példaértékű CSR jó gyakorlatokat, melyek innovatívak és mások által adaptálhatóak.

„A zsűri örömmel fogadta, hogy néhány pályázatban a bemutatott projekt szorosan kapcsolódott az adott vállalat alaptevékenységéhez. Ez azt mutatja, hogy egyre több vállalat értelmezi helyesen a CSR fogalmát.” – nyilatkozott a zsűri nevében Tóth Gergely, a KÖVET főtitkára. – „Gratulálunk minden kiállítónak, mert a tény, hogy a CSR Piacon kiállítóként vesznek részt, azt bizonyítja, hogy CSR gyakorlataik kivétel nélkül példamutatóak, amelyekre méltán lehetnek büszkék!”

A CSR területén legjobban teljesítő vállalatok elismerésben részesülnek, a zsűri által odaítélt díjakat a kiállítást lezáró délutáni díjátadó gála keretében adják át. Díjakat az alábbi kategóriákban osztanak: 2011 Valóban Felelős Vállalata Díj, 2011 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj, KKV Különdíj, Környezettudatos Vállalatirányítás Különdíj, Nemzetközi Együttműködés Különdíj, Önkéntesség Különdíj. Ezeken felül a Piac látogatóinak szavazatai alapján legnépszerűbb megoldás kapja a Közönségdíjat.

Az idei CSR Piacon 16 civil szervezet is bemutatkozási lehetőséghez jut. Azok a non-profit szervezetek kaptak meghívást a Piacra, melyek széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a vállalatokkal való együttműködés terén. Az Önkéntesség Európai Évének jegyében kiemelt jelentőségűek a civilek által koordinált vállalati önkéntességi programok.

A rendezvény szakmai tartalmát a vállalati jó példák megismerésének lehetőségén túl két délelőtti és két délutáni műhelybeszélgetés gazdagítja, melynek témái lesznek: a CSR helyzete Európában illetve Magyarországon, a vállalati önkéntesség és az Enterprise 2020, a jövő vállalkozása kezdeményezés.

A június 2-i rendezvényre a szervezők valódi piaci hangulatot ígérnek. A Millenáris Nagycsarnokot a kiállítók színes, interaktív standjai mellett bio- és alternatív gazdálkodásból származó zöldségekből-gyümölcsökből, lekvárokból, rétesekből, sajtokból és mangalica termékekből, valamint pástétomokból kóstolhatnak és vásárolhatnak majd a látogatók. A szakmai és gasztronómiai „csemegézésben” megfáradt vendégek felfrissüléséről pedig irodai masszőrök gondoskodnak egész nap.

A kiállító vállalatok és civilek listája, valamint a rendezvényről további információ a www.csrpiac.hu honlapon érhető el. Látogatóként szintén itt lehet regisztrálni. A CSR Piacot a felsőoktatásban tanuló nappali és esti tagozatos hallgatók regisztráció ellenében ingyenesen, civil szervezetek képviselői pedig kedvezményesen látogathatják.

További információ:
Lontayné Gulyás Mónika, projektvezető
KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért
Tel: 06/1/473-2290
gulyas@kovet.hu

 

Mi a CSR Piac?

A CSR Piac (CSR MarketPlace) a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról a CSR Europe által 2005-ben útjára indított kezdeményezés, mely informális környezetben biztosít lehetőséget a vállalatok felelős vállalatirányítás terén elért eredményeik, jó gyakorlataik megosztására. A piactér különféle témakörök köré szerveződő standokból épül fel, melyekben a vállalatok a CSR területén megoldani kívánt problémáikat és az azokra bevezetett innovatív megoldásaikat mutatják be az érdeklődőknek. A rendezvény – jellegéből adódóan – kiváló lehetőséget nyújt a személyes tapasztalatcserére, ötletszerzésre, új lehetőségek, megoldások megismerésére a társadalmi felelősségvállalás területén.

KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

A KÖVET kiemelkedően közhasznú, nem nyereségorientált szervezet 1995-ben alakult, azzal a céllal, hogy a vállalatok körében lehetővé tegye a környezettudatos vállalatirányítás terén szerzett tapasztalatok cseréjét. Az Egyesület az International Network for Environmental Management (INEM) magyarországi tagszervezete, a CSR Europe és a Global Footprint Network tagja. Hosszú távú célja a szervezetek segítése a fenntarthatóság útján, így a környezetvédelem mellett nagyobb hangsúlyt fektet a cégek társadalmi és helyi gazdasági felelősségére is. Az Egyesület munkájában több mint 117 különböző méretű és ágazatban tevékenykedő cég, valamint társult tagszervezetek (egyetemek, állami intézmények, civil szervezetek) vesznek részt. A KÖVET főtitkára Dr. Tóth Gergely, elnöke Vagdalt László.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás