A rovat kizárólagos támogatója

Hamarosan indul az erdőtörvény átfogó módosítása – mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára a mai Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Az államtitkár elmondta: bonyolult, hosszú távú hatásokat kiváltó törvényről van szó, és nem utolsó sorban arról a százezer emberről, akinek közvetlenül, vagy közvetve megélhetést adnak a magyar erdők. Bitay Márton szólt arról is, hogy a szakma 2012 óta dolgozik a törvény megújításán, így nem új törvényről van szó, hanem alapos módosításról.


Elmondta: egyszerűbb, kevésbé bürokratikus jogszabályt szeretnének, amely jobbá teszi az erdőgazdálkodók, az erdőtulajdonosok, és az erdőket látogató turisták életét is. A törvény módosítása során fontos szempont a fenntarthatóság figyelembevétele, a magyarországi erdőterületek növelése, valamint a gazdasági, közjóléti és védelmi funkciók összhangjának megteremtése – emelte ki az FM államtitkára.


Bitay Márton szerint érdemes lenne végiggondolni a lakossági tűzifa áfájának kérdését, esetleges csökkentését is, mert ez anélkül jelentene árcsökkentést, hogy az erdőtulajdonosoknak bevételkiesést okozna.
Magyar Hírlap cikk:   Bürokráciacsökkentést hozhat a már készülő erdőtörvény-módosítás

 

Újabb pofon a rezsicsökkentésnek

Újabb pofon a rezsicsökkentésnek

A két éve, az önkormányzati választások előtt nagy erőkkel beharangozott engedményes tűzifát a vásárlók az idei fűtési szezonban már hiába keresték az állami erdészeteknél. Az olcsóbb fűtőanyag eltűnésének kommunikációjáról mintha megfeledkezett volna a kormányzat – nem úgy, mint a bevezetésről…

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek