A rovat kizárólagos támogatója

Egyelőre nem aggódik a fülöp-szigeteki természetvédelmi hivatal vezetője, hogy a 6 méteres sósvízben élő óriáskrokodil, Lolong fogságba esése óta nem táplálkozik. Ronnie Summiler ugyanis közölte, hogy egy akkora krokodil, mint Lolong akár hat hónapig is képes kibírni élelem nélkül.

Lolongot egy kis öbölben fogták el, majd egy 800 négyzetméteres betonfallal körbevett és drótokkal bebiztosított ketrecbe zárták Bunawan városában. A fogvatartott állatot az első napokban tömegesen keresték fel a helyiek és többen kövekkel dobálták a krokodilt. Ennek hírére az állami természetvédelmi hivatal munkatársai a helyszínre érkeztek, hogy megvizsgálják Lolong állapotát,  és hogy megbeszéljék a helyi szervezetekkel, hogy miként szabályozzák a krokodillátogatás feltételeit, valamint, hogy hol találjanak az állat számára új otthont.
Bunawan polgármestere elmondta, hogy most már nem engednek annyi látogatót az ötven évesre becsült krokodil közelébe, de sokan több száz kilométert is megtesznek, hogy láthassák.

Lolong valószínűleg az egyik legnagyobb, valaha elfogott krokodil a világon. Lolongot azért kellett elkapni, mert a helyiek rettegtek az állattól, amióta egy krokodil két évvel ezelőtt megölt egy fürdőző gyereket, majd valószínűleg egy halászt idén júliusban. Lolong vadászai három héten át készültek a hatalmas hüllő elfogására. A természetvédelmi hivatal vezetője azonban közölte, hogy Lolong hánytatásánál semmiféle emberi maradványra nem bukkantak, így elképzelhető, hogy a mocsaras környéken még egy, Lolongnál is nagyobb krokodil ólálkodik, így a helyi vadászok ismét útnak indultak, hogy azt is fogságba ejtsék.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek