A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A Szépasszonyvölgy neve hallatán mindenki szeme előtt megjelennek a szőlőtőkék, a gyönyörű egri vidék látványa, és szinte a szájában érzi a tájra jellemző bor zamatát. Szépasszonyvölgyet senkinek sem kell hazánkban bemutatni, sőt már külföldiek is egyre többen ismerik és keresik fel ezt a tájegységet Magyarországon.

Őszi pihenés a híres borvidéken

Ha valaki szeretne igazán minőségi bort megkóstolni, akkor nem kérdés, hogy Eger környékére kell utaznia. Ha mindemellett szeretne pihenni is egy csodálatos környezetben, luxuskörülmények között, élvezni a táj jellegzetes magyar ízeit, akkor érdemes a Hotel Villa Völgy**** Eger weboldalát átböngészni az őszi ajánlatok után kutakodva.

Az épületkomplexum a főétterem mellett egy nagy teraszon is várja vendégeit, amelyek több száz fő befogadására is alkalmasak, ezért nagyszerű helyszín a szálloda a gyönyörű parkjával esküvők, ballagások, bankettek, egyéb családi rendezvények megtartására is.

A magyar táj jellemző ízei mellett a nemzetközi konyha iránt érdeklődők is kielégíthetik ilyen igényű vágyaikat, valamint igazán különleges gasztronómiai ínyencségek is találhatók a hotel remekei között.

Kiváló szőlőtermesztő területek

Az ételkülönlegességek megkóstolása mellett meg kell említeni, hogy a hotelhez tartozik most már a Villa Völgy Pincészet is 2021 óta, amely ugyan nem a szálloda területén, de tőle mindössze csak 5 perc autóútra található.

A korábban Vincze Béla Pincészet néven híressé vált szőlőtermelő szakmai múltja több évtizedre nyúlik vissza. A Mész-hegyen elterülő kiváló minőségű szőlőtermesztő területekkel rendelkezik, és ötvözi a régi eljárásokat a modern szőlőfeldolgozási és borkészítési módszerekkel.

A Hotel Villa Völgy**** Egerben az idelátogató vendégek a Villa Völgy Pincészet remekeit ismerhetik meg. A hotel rendszeres borkóstolókat, borvacsorákat és pincelátogatásokat tart. A pince több, mint százéves falai román kori hangulatot árasztanak, a boltívek, pillérek a díszkivilágítással csodás látványt nyújtanak.

Szépasszonyvölgyi pincelátogatások

Maga a Hotel Villa Völgy**** Eger is a Szépasszonyvölgyben található, ahol tavasztól őszig várják a borospincék a turistákat, akik a borkóstolás mellett rengeteg szabadtéri program közül is válogathatnak.

A Szépasszonyvölgy nevének eredetéhez több legenda is fűződik, először egy 1843-ban megjelent iratban lehetett róla olvasni. Bakó Ferenc néprajzkutató szerint az elnevezés egy Istenasszonyra utal, aki hasonló lehetett Vénuszhoz, a szerelem istennőjéhez. A helyiek egyik közismert története szerint egy szép asszony birtokában volt régen a völgy.

Az egri hegyek közt megbúvó pincék hőmérséklete átlagosan 10 °C. A vulkanikus puha riolittufa kőzet kiválóan alkalmas volt a pincék kialakítására. A kedvelt borospincék, a szórakozóhelyek néhány perces sétával megközelíthetők. Látogatásunk alkalmával ne feledjük megkóstolni a híres Egri Bikavért is, mely minden ideérkezőnek testet-lelket felüdítő élmény lesz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás