A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Először sikerült HD-minőségű videofelvételt készíteni vadon élő amuri leopárdokról Kínában. A kihalás fenyegette faj állományát már csak 40 példánya becsülik.

Az északkeleti Hejlungcsiang tartomány erdészeti hatóságai tegnap három videót is közzétettek a kihalás fenyegette fajról, amelynek már csak mintegy 40 példánya élhet vadon a kínai-orosz-észak-koreai hármas határ térségében. A felvételeken két felnőtt hím látszik. Az állatok erősek és mozgékonyak, ami arra utal, hogy jó egészségnek örvendenek – közölte az erdészet.

A videók még május 23-án, illetve szeptember 1-jén készültek Szuijang város közelében, Tungning megyében. A természetvédelmi intézkedéseknek köszönhetően Hejlungcsiang erdeiben nőtt a vadon élő állatok száma – idézte a China Daily című angol nyelvű kínai lap a tartományi erdészet szóvivőjét.

Az erdőgazdaság december 18-án az ugyancsak súlyosan veszélyeztetett szibériai tigrisről tett közzé vadonban készült HD-minőségű videót. A szibériai tigris vadon élő példányainak számát félezerre becsülik.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás