Hirdetés
Reuters - San Francisco

A jelenleginél sokkal nagyobb életteret kell biztosítani az elefántoknak a San Francisco-i állatkertben, ellenkező esetben meg kell tiltani, hogy az állatkert ormányosokat tartson – vált ismeretessé a város törvényhozásának ülését követően.

Állatvédő egyesületek régóta lobbiztak annak érekében, hogy a város vezetése teljesen tiltsa meg elefántok tartását az állatkertben, az önkormányzatnak a kert ügyeiért felelős tanácsnokai azonban kompromisszumos javaslattal álltak elő, javasolva, hogy a jelenlegi 63 négyzetméterről 60 000 (!) négyzetméterre, azaz mintegy hat hektárnyira növeljék az állatok életterét a Csendes-óceán partján fekvő San Francisco-i állatkertben.

Az állatvédők vezetői győzelemként üdvözölték a kompromisszumot, azt a reményüket hangoztatva, hogy az állatkert illetékesei a dolgot végiggondolva feltehetően túl drágának találják majd az ilyen mértékű bővítést, és a keddi döntés végül az elefánttartás teljes megszűnéséhez vezet majd.

Manuel Mollinedo, az állatkert igazgatója kijelentette, hogy az új létesítmények mintegy 17-20 millió dollár pluszkiadást jelentenének az intézménynek.

A San Francisco-i állatkertben jelenleg csupán a Lulu nevű elefánt él, a hónap végén azonban az építési munkálatok idejére őt is átszállítják egy ideiglenes szállásra. Társa, Tinkerbelle már a múlt hónap vége óta ott tartózkodik.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás