A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az előttünk lévő korokban megoldották az alapvető világítást gyertyákkal, valamint a természet rendjéhez igazodva nappal keltek, majd feküdtek az emberek. Ma már el sem tudnánk képzelni a világítástól mentes életet, hiszen van, hogy éjszakába nyúlóan végzünk egy-egy feladatot, amely gyertyafénynél kivitelezhetetlen és felettébb kényelmetlen lenne. A világítás azonban akkor a legjobb, ha irányított és pont ott helyezkednek el a lámpatestek, ahol szükség van rájuk. 

Így amennyiben egy új otthon felépítése vagy a régi felújítása előtt áll, mindenképpen érdemes megvizsgálni a piacon megtalálható különböző lámpatesteket és az igényeihez, valamint a helyiségben végzett tevékenységhez mérten kiválasztani a legideálisabb fényforrást. Nézzen körül a BestMarkt lámpatest kínálatában, és szerelje fel otthonát bölcsen a megfelelő világítótestekkel.

A lámpatestek ismérvei

Nyáron ugyan kiélvezhetjük a hosszú nappalokat, de a téli időszakban bizonyára Ön is többször kapcsolja fel a lámpákat, hiszen a korai sötétedés és a késői világosodás megnehezítheti a dolgát. Legyen szó az otthonáról vagy a munkahelyéről, akkor a legkényelmesebb az ottani lét, ha mindent megfelelően lát. Legyen szó egy jól elhelyezett mennyezeti lámpáról, csillárról, fali lámpáról, álló- vagy asztali lámpáról, esetleg valamilyen beépített világítótestről, mind a jóllétét szolgálja. 

A tökéletes lámpatest kiválasztásához mindenekelőtt meg szükséges határoznia, hogy kültéri vagy beltéri világítóeszköz lesz. Mindez két nagyobb csoportra oszthatja a meglévő világítóeszközöket, hiszen a kültérinek bírnia kell az időjárás viszontagságait – mint a túl erős napsütést, az esőt vagy a szeles, viharos időjárást is -, valamint strapabírónak kell lennie egyéb külső hatásokkal szemben. 

Mindazonáltal pedig a kültéri lámpák legtöbb esetben mozgásérzékelővel is rendelkeznek, így a ház elé érve sokkal egyszerűbben megtalálhatja otthona kulcsait, és a kertbe lépve sem fogja sötétség fogadni, ha szeretné bezárni a hátsó kaput. Ezzel ellentétben a beltéri lámpák már lehetnek kifinomultabb anyagból, nem kell, hogy vízállóak legyenek, és jobb esetben erősebb külső hatás sem fogja érni azokat. 

A lámpatestek széles választéka

Manapság már számos lámpatesttel találkozhat a piacon, amely különböző kialakítással rendelkezik, így könnyen beillesztheti otthona designjába. Mindazonáltal anyag és szín tekintetében is kifejezetten széles a skála, így garantáltan meg fogja találni azt a lámpatestet, amely megfelel elképzeléseinek. Amennyiben sikeresen kiválasztotta a megfelelő testet, már csak a beleillő izzóról szükséges gondoskodnia. 

Napjainkban a takarékos és kifejezetten strapabíró LED izzók állnak a lista legfelső fokán, hiszen hosszú hónapokig, sőt akár évekig is bírják a munkát, így nem kell az izzók cseréjével bajlódnia. Mindazonáltal pedig a fogyasztásán is észre fogja venni, hogy sokkal takarékosabb hagyományos társaival szemben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás