Hirdetés

A kicsinek még aranyos hüllő házi kedvencként való tartása illegális New Yorkban. Rendőrök vettek észre és mentettek ki a manhattani forgalomból egy apró aligátort, ám a hüllő másnapra elpusztult.

Az állatot, amelynek házi kedvencként való tartása illegális New Yorkban, a rendőrség vitte el csütörtökön a város állatgondozó-központjába. A hüllő az intézményben töltötte az éjszakát, amíg a hatóságok új szállást kerestek neki, ám végül elpusztult.  A rendőrök csütörtök délután figyeltek fel a mindössze 61 centiméteres aligátorra Manhattan Inwood negyedében, amikor az állat megpróbált átkelni egy úton. "Igencsak elszánt volt" – mondta Chris Morello felügyelő-helyettes.

Egyelőre nem tudni, hogy a hüllőt háziállatként tartották-e és esetleg elszökött otthonról, vagy épp a gazdája vált meg tőle.  Sean Casey állatmentő szerint az embereket általában elvarázsolják az apró aligátorok, ám hamar elvesztik az érdeklődésüket irántunk, amint az állatok nőni kezdenek. 
"Tévedés azt gondolni, hogy az állatkertek befogadják őket. Nem szabad őket elengedni. Ez nagyon szomorú eset" – idézte a hüllőszakértőt a New York Daily News internetes oldala az MTI szerint.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás