A rovat kizárólagos támogatója

A hódmezővásárhelyi közgyűlés döntése értelmében, július 1-től megszűnt a városban a zöld rendszámos autók ingyenes parkolása. Azt, hogy a nyilvános töltőpontoknál a töltés ideje alatt kell-e parkolási díjat fizetni, azt egyelőre nem tudták megmondani a városházán.

Hódmezővásárhely közgyűlése 2022. május 27-én döntött a parkolási rendelet módosításáról, melynek értelmében július 1-től megszűnik a városban a zöld rendszámos járművek ingyenes parkolása.

A kedvezmény megszüntetését Márki-Zay Péter azzal indokolta, hogy a zöld rendszámos járművek magasabb vételára az üzemeltetési költségeken ma már ingyenes parkolási nélkül is megtérül, valamint jellemzően nem a támogatásra rászorulók vásárolnak konnektoros hibrid vagy tisztán elektromos autót, illetve aki környezetvédő módon szeretne közlekedni, autózás helyett gyalogoljon, kerékpározzon vagy vegye igénybe a városban egyébként ingyenes tömegközlekedést.

A rendelet módosításának elfogadásakor a zöld rendszámos járműveknek járó kedvezmény eltörlése mellett 25%-os parkolási díj emelésről is döntöttek, így az eddigi 200 Ft/óra díjról 250 forintra emelték a parkolási díjat. Azt, hogy a városban elérhető számos nyilvános töltőpontnál a töltés ideje alatt kell-e parkolási díjat fizetni, az illetékes ügyintéző egyelőre nem tudta megmondani. A részletekről később ígértek tájékoztatást – írta a Villanyautósok portál.

A hódmezővásárhelyi közgyűlési vita részletei az alábbi videó 33. percétől hallgathatók meg:

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás