Hirdetés

Közeleg a nagy nap és úgy érzed, hogy a tiétek lesz az évtized legdrágább menyegzője? Szerencsére van néhány költségcsökkentő ötletünk, amivel garantáltan jobban fogtok kijönni a végén.

Nem kell korlátlan italfogyasztás, nemhogy 30-féle ital!
Gyakori hiba, hogy a párok a túlzott nagyvonalúság hibájába esnek. Erre alapjában véve semmi szükség, hiszen akinek fontosak vagytok, az ugyanúgy veletek fog örülni 10-féle itóka társaságában is. Érdemes minden csoportnak 2 lehetőséget adni. Hölgyeknek Bailey’s és Bacardi, az uraknak sör és Jäger, valamint néhány üdítő, mint bubis víz, szénsavmentes víz, kóla, fanta, gyümölcslé, azaz jó minőségű almalé, narancslé. Emellett az örök klasszikus a kínálatban a vörösbor, fehérbor, esetleg egy rozé, végül pedig édes és száraz pezsgő. Ennek biztosan elégnek kell lennie.

Csökkentsd a létszámot!
Azt gondolod, hogy kevesebben már nem is lehetnek? Óriási tévedés. Gondold át a listát! Van benne olyan, akit csak illik meghívni, vagy éppen rád lett erőltetve? Húzd le nyugodtan, hiszen biztosan nem fogtok felhőtlenül örülni egymásnak. Hogy mivel indokold? A “csak szolid esküvőt tartunk, családi körben” a tökéletes kifogás ezekre az esetekre. Ez a ti napotok és ne hagyd, hogy más döntsön helyettetek!

Karikagyűrűt jó áron!
Nagyon sokat tud faragni a kiadásokon, ha alaposan megnézitek, hogy honnan veszitek a jegygyűrűt. Egyes plázákban lévő ékszerüzletekben akár 14-15 ezer forintot is elkérnek a karikagyűrűk grammjáért. Kisebb, kevésbé forgalmas ékszerboltok jóval kedvezőbb díjakkal dolgozhatnak, ha pedig az interneten választjátok, akkor még jobban is járhattok. Webáruházból rendelve nem ritka a 9-10 ezer forintos ár grammonként. Éppen ezért nem ritka, hogy ugyanazt a minőséget és külcsínt megkapod majdnem fele annyiért. Persze a kövek és a vésés dobhat még rajta egy kicsit anyagilag.

Profi vagy amatőr?
A fényképeken nem szabad spórolni, hiszen ezeket fogjátok nézegetni 70 évesen is. Mégis, nézzetek körül az ismeretségi körötökben, hátha akad egy lelkes amatőr profi géppel.

Nem kötelező a szombat
Rengeteg helyen a szombati esküvőnek megvan a felára. Ha az évszakból nem is engedsz, hiszen a nyár az ideális évszak, de ha pénteken esküdtök szombat helyett, akkor azzal jócskán spórolhattok. A násznépnek sem fog megártani egy hosszú hétvége.

Az idényvirág sokkal hangulatosabb
Ha olyan virágot választasz a dekorba, aminek épp szezonja van, akkor rengeteget spórolhattok. Nem kell mindenhova rózsa és orchidea, sokkal szebbek, kedvesebbek és természetesebbek azok, amik éppen nyílnak.

Kötelező a meghívó?
Míg régen elképzelhetetlen volt egy esküvő meghívó nélkül, addig ma már nem kötelező elem. Mivel a többség egyszer megnézi, megdicséri és elfelejti, addig nektek plusz munka, idő és persze költség.

Ha mindenáron szeretnétek meghívót, akkor küldjétek el e-mailben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás