Hirdetés

Az emberi szervezet sejtállománya két nagy csoportból áll, de csak fele részben alkotják emberi sejtek. A többi részét baktériumok, gombák és vírusok teszik ki, ezek a mikroszkopikus élőlények az anyagcsere és sejtmegújítás felelősei. 

Fontos szerepük van az emésztés és az immunrendszer szabályozásában is. A mikroalgák segítségével a sejtek számára nélkülözhetetlen vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok tökéletesen hasznosulnak. A Mannavita Imunex algatermék, mint étrend-kiegészítő három fő fázisáról ismert, nézzük, melyek ezek!

Sejttisztító és méregtelenítő képesség

Benito Monedas spanyol kémikus kiemelt figyelmet szentel a mikroalgák kutatásának Cordoba városban található laboratóriumában. Az Európai Unió által támogatásban részesülő projektben a mikroalgák sejttisztítás területén kifejtett hatásait vizsgálja. 

A kémikus állítása szerint a mikroalgák képesek biológiai tisztítást végezni a sejtekben. Ez javarészt a Chlorella méregtelenítő képességének köszönhető, mely összegyűjti, majd semlegesíti a szervezet számára felesleges és zavaró toxinokat.  Az Imunex kapszulában megtalálható Chlorella egyedülálló klorofilltartalmának, az úgynevezett jótékony “zöld anyagnak” köszönheti ezt a méregtelenítő hatást. Csakúgy, mint a méregmágnes néven is ismert “sporopollenin”, mely szintén, mint mikroalga-összetevő részt vesz a sejtek tisztításában. 

Támogatja a sejttáplálási folyamatot

A legfontosabb ásványi anyagok, mint a jód és vas, valamint a nyomelemek és nélkülözhetetlen vitaminok – B, D, E – mellett fontos szerep jut a nyolc esszenciális aminosavnak is a sejttáplálási folyamatokban. 

A Mannavita Imunex algakapszulák jelentős mennyiségben tartalmazzák ezeket a vitális anyagokat. Csakúgy, mint az antioxidánsokat, melyek jelentősége szintén nem elhanyagolható a szervezet számára. 

A sejttáplálási folyamatokat erősítő ásványi anyagok és vitaminok kiemelkedő módon hasznosulnak, ezt főképp a Spirulina (kékalga) és a Lithothamnium calcareum (vöröses-lila alga) jelenléte biztosítja.

Természetes sejtvédelem

A mikroalgák természetes módon tartalmazzák az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat, nyomelemeket és az ásványi anyagok jelentős részét.

Fogyasztásuk mellett szükség van a szabadgyökök elleni védelemre, amit antioxidánsokkal lehet biztosítani. Az egyik legerősebb antioxidáns az asztaxantin, mely nagy arányban található meg a mikroalga étrend-kiegészítőkben. 

A mikroalgákat tartalmazó készítményekkel mesterséges adalékok nélkül, az ásványi anyagok nyomelemek és a legfontosabb antioxidánsok összhatásának köszönhetően természetes formában lehet biztosítani a sejtek számára szükséges összetevőket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás