Hirdetés

Kun Zoltán tájépítész, természetvédelmi szakember, a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége elnöke, a Fertő tó barátai egyesület szakértője fogalmazta meg a szövetségük álláspontját, követelésüket a Fertő tavi projekttel kapcsolatban, a július 22.-én tartott megemlékezésünkön. Felszólt Rodics Katalin a Greenpeace Magyarország nevében, és Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista

– a 2006 LIII törvény azonnali hatályon kívül helyezése. Ennek fontosságára felhívták az Európai Bizottság figyelmét.
– a Fertő tavi beruházás mielőbbi újra tervezése úgy, hogy az tényleg csak a vízitelep és a cölöpházak rekonstrukcióját és ne dekonstrukcióját jelentse
– a magyar és az osztrák kormány, a civil szervezetekkel közösen dolgozzon ki egy nagyléptékű természet-helyreállítási projektet a Fertő tó, Fertőzug és Hanság vidékére.

Már a bevezetőjében felhívta a figyelmet a projekt elnevezésében levő ellentmondásra, a hivatalos megfogalmazás szerint a Fertő parton rekonstrukció zajlott. A rekonstrukció jelentése:  “Visszaállítás az eredeti állapotba töredékes, megmaradt részekből. ” Wikipédia.
Ezzel szemben mi történt valójában?

Hogyan tovább Fertő part? Fertő tó Barátai Egyesület kép és fotókiállítással egybekötött rendezvénye. 2023. 07.22. Fertő tó Kun Zoltán Tájvédelmi szakértő beszéde.

Rodics Katalin Greenpeace Magyarország beszéde a Hogyan tovább Fertő part ? Fertő tó Barátai Egyesület 2023. július 22-én a Fertő tónál kép és fotókiállítással egybekötött rendezvényen.

Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista a Fertő tónál. A Fertő tó Barátai Egyesület meghívására részt vett és beszédet mondott a Hogyan tovább Fertő part rendezvényen.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás