A rovat kizárólagos támogatója

Az egészséges, tudatos étkezés nálunk, embereknél is sarkalatos pont, miért lenne másképp négylábú barátaink esetében? Egy hűséges kutyus szinte bármit örömmel befal, amit az emberek elé raknak, és sajnos némely gazdi elfelejti, hogy vannak olyan táplálékok, amik egyáltalán nem alkalmasak az ebek etetésére. 

Hogy ezt még egy kicsit bonyolítsuk, hiába szeretnéd kedvencedet kizárólag kutyaeledellel jóllakatni, ugyanis ma már ezek közül is annyiféle létezik, hogy gazdi legyen a talpán, aki könnyedén el tud igazodni köztük, és megtalálni a legideálisabbat.

Az örök dilemma: létezik “tökéletes” eledel?

Kutyás közösségekben a “legjobb eleség” olyan téma, amit bármikor bedobhatsz, ha úgy érzed, hogy kezd ellaposodni a társalgás. A legtöbb gazdi ugyanis merőben eltérő álláspontot képvisel: míg az egyikük az egekig magasztal egy bizonyos eledelt, addig a másik a földbe döngöli, hogy “márpedig az én kutyámnak ettől három napig hasmenése volt”. 

Mivel a kétlábú társadalomra jellemző, hogy előszeretettel hangoztatja a véleményét, ezért hamar heves vita alakulhat ki. Holott a titok nyitja egyszerű: ahány gazdi, annyi eb, ezért simán előfordulhat, hogy nem maga az eledel jó vagy rossz, hanem csak az adott kutyának nem megfelelő.

A “konzerv vagy száraztáp” szintén népszerű téma, ugyanis ki erre, ki arra esküszik. A konzerveledel előnye, hogy magasabb a nedvességtartalma, és néhány kutya ízletesebbnek is találja. Hátránya viszont, hogy csak kisebb kiszerelésekben kapható, a cipelése sem a legkényelmesebb, illetve felbontás után hűtőben is csupán pár napig tárolható. 

Ezzel szemben a száraztáp hosszú ideig eláll, az adagolása egyszerűbb, a kemény szemek jót tesznek a kutya ínyének és fogainak, illetve nem mellesleg gazdaságosabb is, hiszen nagy kiszerelésben is megvásárolható. 

Ne a külcsínt nézd, hanem a minőséget!

Színes, mintás csomagolás, rajta boldogan csaholó kutyus képe, hangzatos elnevezés, óriási betűkkel…. ne hagyd magad becsapni, ez még nem minden esetben jelenti azt, hogy a táp valóban jó minőségű is! 

Amikor eleséget választasz, mindig részletesen böngészd át az összetevők listáját, ugyanis itt van a kutya elásva. A mesterséges adalékanyagoknak, szójának, búzának, GMO-alapanyagoknak semmi keresnivalójuk a kutya étrendjében, az egészéges, állati fehérjéknek viszont annál inkább. A Kutyakajas.hu Webáruházból megrendelhető Josera tápok szigorú minőségi előírások alapján készültek, melyeket a cég saját laboratóriumában többször is ellenőriz a gyártás során.

Természetesen kutyád egyéni adottságait sem szabad figyelmen kívül hagynod: az eb kora, mérete, fajtája és súlya is mind-mind olyan tényező, amely egy tudatos gazdit befolyásol a választásban. Ezért nem létezik egyetlen univerzális “tökéletes eledel”, mint ahogy nem létezik “tökéletes kutya” sem, hiszen akárcsak a gyerekeknél, minden gazdinak a sajátja a legkedvesebb.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás