A rovat kizárólagos támogatója

A rezsicsökkentés egyfajta hazugság volt, mert valahol máshol nagyon komolyan meg kellett fizetni ennek az árát – mondta el Holoda Attila energetikai szakértő a az RTL Reggeliben. A Fidesz kormány korábbi államtitkára szerint a kormány sok részletre nem gondolt.Derült égből villámcsapásként érte családok tízezreit a hír, hogy az eddigi nehézségeik, például a brutális infláció és az élelmiszerárak elszabadulása után, a rezsicsökkentés is részlegesen megszűnik, sokaknak hatalmasat emelkedik majd a rezsiszámlája, jóval több családnak fog ez majd fázni, mint azt elsőre hallani lehetett.

Átgondolatlannak és kidolgozatlannak tartja a kormány tervét. Szerinte a kormány készülhetett volna erre az intézkedésre, és végezhetett volna olyan számításokat, hogy melyek azok a rétegek, amelyek nehezen fogják tudni kifizetni a magas számlákat, és a társadalomnak melyek azok a rétegei, amelyeket pedig közelíteni lehet a szabadpiaci árhoz.

1990 óta soha nem volt olyan, hogy a lakosság bármely rétegéta szabadpiaci árra tolták volna ki – jelentette ki Holoda, aki szerint ez furcsa is egy olyan kormánytól, amelyik azt mondja magáról, hogy családbarát és megvédi a rezsicsökkentést.

Az energetikai szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy „az épületek 70 százalékánál az energiahatékonyság úgy néz ki, hogy a felhasznált energia 40 százaléka kimegy a levegőbe, gyakorlatilag az udvart, az utcát fűtjük”, sok helyen gond van tehát a szigeteléssel is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás