A rovat kizárólagos támogatója

Na, ez biztosan rövidebb lesz. Az írás és a hajam is. Egyszerűen nem volt tovább halogatható a dolog. Mivel évek óta rövid frizurát viselek, ezért nagyjából kéthavonta elmegyek fodrászhoz hajat vágatni, és nos, igen festetni is. Az úgy volt, hogy a veszélyhelyzet március 12-től érvényes kihirdetése napján elmentem bevásárolni. Egyébként is hetente egyszer, csütörtökön szoktam beszerezni a heti élelmiszer és háztartási mindenféle adagot, de aznap két nagyobb boltba is betértem, hogy némi tartalékom legyen otthon. Nem, nem vettem húsz kiló lisztet és 10 kiló cukrot, inkább a zöldségekre és tejtermékre utaztam, na meg háztartási tisztítószerekre, de a végén csak összejött néhány szatyornyi, amit haza kellett vinni, és hiába terveztem aznapra fodrászlátogatást, az bizony elmaradt. Azóta meg, hát tudjuk.

Egyszóval az elmaradt hajvágás, meg a lassan másfél hónapja tartó „Maradj otthon” kampány miatt már kezdtem egy neandervölgyire hasonlítani, nincs mese, ha nincs szolgád, akkor magad. Szóval fésűt és ollót ragadtam, de fogalmam sem volt róla, hogyan fogjak hozzá, vágjam, ahol látom, vagy ahol nem. Ráadásul két tükröm sem volt, hogy a hátulról is lássam a vágni valót. Nem volt nehéz rájönni, hogy környezetvédelmi haszna is lesz a szorult helyzetnek, nem terheltem a környezetet sem a hajfesték vegyi anyagával, sem a közlekedési kibocsátásokkal, ráadásul takarékoskodtam is, rendkívül olcsón, mondhatnám ingyen megúszom az egészet.

Megjegyezném, hogy az utóbbi években, évtizedekben divatos volt a többszínű haj. Nem a punkokra gondolok, akik lilára, zöldre vagy éppen égő pirosra festették a taréjukat, hanem a szolidabb, fodrász által varázsolt változatokra. Volt annak idején a melírozás, amikor világosabb csíkokat festettek a hajba, ma mindenféle napszítta hajszín számtalan változata dívik. Az elérhető változatok közül én az alul fehér, felül barna összeállítást választottam. Aztán jött az ollócsattogás, majd a csalódás. Harmadik próbálkozásra most már elég rövid, de a többi jellemzőt inkább nem említeném.
Szelfit azért nem csatolok.

Mangel Gyöngyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás