A rovat kizárólagos támogatója

Egy légkondit nem lehet csak úgy megvenni és felcsavarni a falra. Bár mindenki így csinálja, de ez szabálytalan. A klímavédelem jegyében csak egy olyan nemzeti hatóság engedélyével működhetnek a szerelők, amely gyakorlatilag nem létezik, de már lehet tudni, hogy jó nagy bírságokat szabhat majd ki.

„Az úgy nem megy, hogy maga a saját feje után vesz egy klímát a neten vagy valamelyik áruházban, aztán csak bedugja a készüléket a konnektorba, és kész. Sőt, ha már megvette, lehet, hogy talál hozzá valakit, aki azt fel is szereli magának, de az szinte biztos, hogy nem szakember lesz, és így akár saját maga is felszerelhetné, mert annyit ér egy kontár munkája” – világít be a klímaszerelők világába egy saját elmondása szerint „sokat látott” érdi szakember. Nevét nem adja a véleményéhez, de több mint 20 éves tapasztalatra hivatkozva határozottan állítja, hogy ma tíz újonnan felszerelt légkondicionálóból hatot vagy hetet nem klímás szakemberek üzemelnek be. Azt mondja, a tulajdonosnak általában az se számít, hogy így egyből ugrik a készülék garanciája.

Ezen a helyzeten módosít elméletben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kidolgozott rendszer, amely csak akkreditált cégeket és szakembereket engedne a klímák közelébe. A rendszerből azonban jelenleg még semmi érdemi nem látszik, ami igen, az pedig inkább árt, mint használ. Mert tegye a szívére a kezét: ha ön klímát szeretne a nappalijába, komolyan venné-e, hogy elvileg csak akkor vásárolhat ilyen rendszert, ha az alábbi papirost szakszerűen kitölti?
RÉSZLETEK A HVG.HU-n >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek