A rovat kizárólagos támogatója

Bezárták a közlekedési ügyekben eddig illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, úgyhogy hetek óta nem lehet új elektromos autót venni Magyarországon.

A 444.hu-nak egy olvasó arról írt ma, hogy cége több elektromos autót is vásárolt, ám a kereskedő nem tudja átadni az új járműveket, mert nincs az üzembe helyezésükhöz szükséges adatlap az országban. Márpedig az adatlap kitöltése nélkül nem lehet forgalomba állítani az autókat.

A probléma csak a hibrid, illetve teljesen elektromos meghajtású autókat érinti, de azokat mind.

Az ilyen autókkal foglalkozó kereskedéseknél a 444.hu kérdésére megerősítették, hogy valóban ez a helyzet, egyelőre nem tudnak átadni ilyen járműveket. A probléma rajtuk kívülálló, de nagyon dolgoznak a megoldásán, ígérték.

A probléma állítólag az, hogy az adatlapok kiadásával foglalkozó minisztériumi főosztály egy új szervezeti rendszerbe került. A megszűnt fejlesztési minisztérium helyett az újonnan létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerültek a közlekedési ügyek, de az átszervezés úgy látszik, hogy zökkenőkkel telített, és pont az új hibridek üzembe helyezését támogató illetékes szervezet (vagy valami ilyesmi) megbénult ebben az átmeneti helyzetben.

Amúgy általánosságban a magyar kormány elkötelezett támogatója az elektromos autóknak, Szijjártó Péter külügyminiszter például április 6-án azt mondta, hogy  "A világban zajló modernkori ipari forradalmat az autóipar vezényli az önvezető és elektromos autók fejlesztése révén. Magyarország az új autóipari korszak sikereinek alapját is megteremti…"

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás