A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Számos újdonságról számolt be az idén már egy héttel tovább tartó 172. balatoni hajózási szezon mai nyitányán a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

„A Balatoni Hajózási Zrt. az elmúlt két sikeres év után idén is jó szezonra számít, változatlan árakon nyújtva szolgáltatásait, újdonságokkal is várva a hajózni vágyókat” – mondta a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója a hagyományosan húsvét nagyszombatján induló, 172. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden. Kollár József, az önkormányzatok tulajdonában lévő Bahart első embere arról is beszámolt, hogy március 31-től üzemel a társaság új ügyfélközpontja, egy virtuális call center, amely korlátlan mennyiségű hívást képes kezelni.

A korábbi 30 különböző telefonszám helyett a jövőben a 84/310-050-es számon lehet érdeklődni a személyhajózásról, a kompok indulásáról, egyéb hajózási lehetőségekről és a hajóbérlésről.

A vezérigazgató az első, hajón tartott szezonkezdő sajtótájékoztatóján elmondta még, hogy az idei év legfontosabb feladata a társaság számára az ügyfélközpontúság fejlesztése. Mintegy 300 millió forintot fordítottak arra, hogy felkészüljenek a szezonra.

Az idei újdonságok között említette az új ügyfélközpont beindítása mellett, hogy új téli menetrendet vezettek be a kompokon, tovább bővítik a vitorlás-férőhelyek számát, és egy héttel hosszabb lesz, augusztus 26-ig tart majd a hajózási főidény. A társaság tavalyi év utáni várható adózás előtti eredménye 143,2 millió forint. Az idei tervek 145,6 millió forintról szólnak, arra számítva – a hosszú hétvégéknek is köszönhetően -, hogy tovább emelkedik a társaság bevétele. A Bahart idén önerőből 565 millió forintot tud fejlesztésekre fordítani, de számít a tervezett kormányzati támogatásokra is, hogy a sokéves lemaradását behozva egyre versenyképesebb legyen – derült ki a cégvezető szavaiból. Az első hajón a Bahart és a Vodafone vezérigazgatója stratégiai partneri együttműködési megállapodást írt alá.

Képünkön: a Fonyód nevű motoros hajó elindul a 172. balatoni hajózási idény első napján a balatonfüredi hajóállomásról 2018. március 31-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fejlődik a fideszes újgazdagok és oligarchák magánbalatonja

Fejlődik a fideszes újgazdagok és oligarchák magánbalatonja

Felpörgött a vitorláskikötő-építés a Balatonnál az elmúlt években; kell a hely az új elit státuszszimbólumnak számító, egyre nagyobb jachtjainak. Eközben a vitorláskikötő-építések ellen tiltakozó civilek csak részeredményeket tudnak felmutatni.

Legújabban Siófok Aranypartján jött létre „mozgalom” egy száz férőhelyesre tervezett, luxuslakóparkhoz „passzított” magán jachtkikötő ellen. Használhatatlanná, élvezhetetlenné válna a fürdőzők, evezősök, szörfösök és kájtosok körében is népszerű siófok-szabadifürdői szabadstrand, ha az elé egy megakikötőt építenének – állítják a tiltakozók. RÉSZLETEK >>>

Képen a balatonfenyvesi móló építése

 

 

Szabadstrand helyére építenek parkolót a Balatonnál  Szabadstrand helyére építenek parkolót a Balatonnál

Újabb fairtásos mutyigyanús üzletelgetés: Balatonföldvár két parkolót szeretne: egyet a még megmaradt szabadstrand részén, egyet pedig egy ősfás területen. Közparkból parkoló. Bővül a fideszes polgármester vitorlásoktató cége. A helyi önkormányzat 2017 márciusában vásárolta meg a balatonföldvári kikötő egy részét a BAHART-tól: a 2230 négyzetméteres területet 8 millió forintért vette meg. Ez azt jelenti, hogy a Balatonföldvár egyik legértékesebb részén lévő területet 3587 forintos négyzetméteráron adta el a BAHART az önkormányzatnak. Az üzlet már önmagában is nehezen érthető, főként annak fényében, hogy a BAHART Zrt. – miközben ott ad el területet – a balatonföldvári vitorláskikötő bővítését, fejlesztését tervezi. Ehhez a projekthez kapcsolódik egy közösségi célú épület és parkolók építése. Emellett a kikötőhöz vezető út kialakítása is. Ennek megépítése a BAHART feladata lesz. Ám a különleges tranzakció miatt már nem a saját területén, hanem önkormányzati birtokon láthat hozzá a munkához.  Tovább >>>

Kapcsolódó anyagok:

Nem hagyjuk! – ígérik az aranyparti magánkikötő ellen tiltakozók

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás